Затишок і комфортний мікроклімат завжди йдуть пліч-о-пліч. Адже якою б гарною не була кімната, і як би багато текстилю ви не використовували, холод чи надто висока вологість одним махом знищать відчуття затишку. Це одна з причин, чому я не раджу всіма способами намагатися заховати чи замаскувати кліматичну техніку в інтер'єрі. Давно минули ті часи, коли техніка в кімнаті здавалася чужорідною та недоречною. Дивлячись на кондиціонер, сучасна людина бачить не просто метал та пластик, а джерело комфорту, яке завжди доречне у приміщенні. Давайте розбиратися, як зробити так, щоб кондиціонер виглядав максимально красиво та гармонійно.

Кондиціонер у спальні

Який кондиціонер вибрати?

Для власного будинку та для своїх проєктів я намагаюся вибирати перевірену брендову техніку. Серед кліматичної техніки – це перш за все моделі виробництва Cooper&Hunter. Вони надійні, функціональні та естетичні. Ще один важливий плюс бренду – величезний асортимент.

На сайті представлено 15 лінійок спліт-систем з різними технічними характеристиками та різним дизайном.

Щоб кондиціонер гармонійно виглядав в інтер'єрі, варто вибирати модель відповідного стилю. Наприклад, для сучасних кімнат у стилі модерн, мінімалізм, лофт або сканді Cooper&Hunter має більше 10 серій: Prima Plus, Air-Master EVO, Cozy, Coronado та інші. У їхньому дизайні переважає проста геометрія та стримані ахроматичні відтінки (білий, сірий та чорний).

Білий кондиціонер у світлому інтер'єрі

Для інтер'єру в стилі класика, неокласика чи прованс добре підійдуть такі колекції:

  • Avalon. У кондиціонерів цієї лінійки елегантний корпус із заокругленими кутами без будь-якого декору. Округлі форми чудово відтінюють глянсові золоті та срібні відтінки.
  • Імперський. Плавні форми та акцентні деталі у вигляді перфорацій та виразних облямівок виглядають елегантно та сміливо. Спліт-системи цієї серії стане виразною, добре помітною прикрасою кімнати.
  • Nordic Premium. У цій лінійці поєднуються найкращі риси класики та мінімалізму. Вона елегантна і при цьому досить стримана. Nordic Premium стане чудовим вибором для приміщення в стилі прованс чи кантрі.

Дизайнерські кондиціонери

Як гармонійно вписати кондиціонер в інтер'єр?

Давайте розглянемо найуспішніші варіанти розміщення спліт-системи в кімнаті.

Варіант 1 – кондиціонер над дверним отвором або вікном. Внутрішній блок досить об'ємний, тому на ідеально гладкій стіні може виглядати занадто громіздким. А якщо встановити його над дверима чи вікном, результат вийде естетичнішим.

Варіант 2 – на однотонній стінці. Якщо вся стіна або її частина виконані в тому ж кольорі, що і сама спліт-система, він виглядатиме акуратніше. Найкраще, щоб поверхня була фактурною, прикрашеною геометричним або абстрактним візерунком.

Кондиціонер у дитячій кімнаті

Варіант 3 – єдність відтінків. Якщо інтер'єр вже оформлений та його відтінки ніяк не поєднуються з кондиціонером, можна додати до кімнати додатковий декор під колір його корпусу. Це може бути все що завгодно: текстильні елементи, плетені кошики, картини або акцентні годинники. Кожен з цих варіантів збалансує палітру кольорів і врівноважить інтер'єр.