В

2018 року на зміну природному та м'якому кольору Greenery приходить колір-виклик, колір-експресія, загадковий та таємничий, Ultra Violet. Про його особливості, поєднання з іншими відтінками та застосування в інтер'єрі читаємо у статті.

Умиротворенный цвет Greenery в 2018 году сменяет дерзкий и яркий Ultra Violet.
Умиротворений колір Greenery у 2018 році змінює зухвалий та яскравий Ultra Violet.

Характеристика кольору

Не так часто можна зустріти чистий ультрафіолетовий колір у повсякденному житті, звідси його нагороджують усілякими епітетами – «неземний», «космічний» та «магічний». Але Ultra Violet цілком собі «земний» колір – колір стиглого інжиру, густих лавандових полів, ніжних ірисів та крил малюків-колібрі.

Ultra Violet ассоциируется с ароматными лавандовыми полями, экзотичным спелым инжиром.
Ultra Violet асоціюється з ароматними лавандовими полями, екзотичним стиглим інжиром.

Рідкісний і екзотичний відтінок дуже примхливий і важкий в інтер'єрному втіленні, він увібрав у себе глибину ультрамарину, холодність кобальту і м'яке тепло пурпуру - такими складними тонами дуже легко зіпсувати інтер'єр, перетворивши його на коробку, що давить. При грамотному розміщенні та поєднанні Ultra Violet розкриє всю свою нескінченність і багатогранність кольору, назавжди «поселивши» у вашому інтер'єрі атмосферу космічної казки.

Интерьер в цветовом разрешении Ultra Violet - это непростая задача, но грамотном сочетании он раскроет свою многогранность и глубину.
Інтер'єр у колірній роздільній здатності Ultra Violet - це непросте завдання, але грамотне поєднання він розкриє свою багатогранність і глибину.

Поєднання з іншими відтінками

Дизайнери радять не перевантажувати ультрафіолетом інтер'єр, відтіняючи його світлішими кольорами – білим, бежевим, лавандовим та сірим.

Ultra Violet следует сочетать со спокойной нейтральной гаммой, чтобы создать интересный контраст.
Ultra Violet слід поєднувати зі спокійною нейтральною гамою, щоб створити цікавий контраст.

Часто Ultra Violet використовують як основний колір, додаючи ще більш яскраві та заворожуючі кольори як акценти – темно-зелений, насичено-рожевий і жовтий.

Колоритные сочетания Ultra Violet с яркими оттенками желтого, бирюзового и марсалового создают насыщенный цветовой дизайн.
Колоритні поєднання Ultra Violet з яскравими відтінками жовтого, бірюзового та марсалового створюють насичений колірний дизайн.

У східному інтер'єрі його поєднують з яскраво-бірюзовим, марсалом і ніжно-рожевим.

Восточная стилистика отлично подчеркнет глубину и экзотичность  цвета Ultra Violet.
Східна стилістика відмінно підкреслить глибину та екзотичність кольору Ultra Violet.

Ultra Violet чудово гармонує з різноманітними деревними відтінками – вони доповнюють його глибину і водночас пом'якшують експресивність кольору.

Древесина прекрасно оттеняет и смягчает дерзость Ultra Violet, создавая гармоничную экспрессию.
Деревина чудово відтіняє та пом'якшує зухвалість Ultra Violet, створюючи гармонійну експресію.

Застосування в інтер'єрі

Ультрафіолетовий колір через його строгість відмінно реалізується в інтер'єрах у стилі хай-тек, де панують високі технології, мінімалізм і як провідні використовуються два-три кольори. Неземним виглядає глянсова стеля у вітальні у кольорі Ultra Violet, який наче підкреслює його космічне походження.

Идеальным стилем для реализации цветовой эстетики Ultra Violet является хай-тек: стильный, модерный и без тривиальных клише.
Ідеальним стилем для реалізації колірної естетики Ultra Violet є хай-тек: стильний, модерний та без тривіальних кліше.

У меблів та текстилі відтінок найкраще розкривається в оксамитовому та атласному матеріалі, перетворюючи класичний стілець на справжній королівський трон.

Текстиль и декор в цвете Ultra Violet - это уникальное сочетание текстур, форм и фактур.
Текстиль та декор у кольорі Ultra Violet – це унікальне поєднання текстур, форм та фактур.

Аксесуари в ультрафіолетовому кольорі краще використовувати мінімально і як невеликі акценти, тому що їм дуже легко захламити загальний стиль. Для декору підійдуть дивані подушки, килимки, вази, картини, пледи та покривала.

Цвет Ultra Violet лучше использовать в качестве оттеночной акцентуации.
Колір Ultra Violet краще використовувати як відтінок акцентуації.

В інтер'єрі кухні Ultra Violet не стане відкриттям – цей колір часто застосовують для оформлення кухонного гарнітуру або фартуха.

Приємним бонусом для тих, хто худне, стане унікальна функція ультрафіолетового кольору – приглушення апетиту та стимулювання до рухової активності. Ultra Violet став кольором року не випадково – 2018 рік – рік реалізації сміливих ідей, нескінченної творчості, космічних проектів, яскравих особистостей та подій. Спіймати і «приручити» відтінок року, як і екзотичного птаха, досить непросто, але варто лише подружитися з ним, як колір неодмінно подарує атмосферу спокійного релаксу в спальні, налаштує на робочий лад у кабінеті та надихне на експерименти на кухні.

Выгодно обыграть оттенок года, довольно непросто, но стоит рискнуть, ради атмосферы  умиротворенного релакса.
Вигідно обіграти відтінок року, досить непросто, але варто ризикнути заради атмосфери умиротвореного релаксу.