До

Коли Ви стали щасливим власником ідеального дивана , настав час подумати про ще один важливий елемент меблів - крісло. Після довгого робочого дня немає нічого прекраснішого, ніж зануритися в затишне крісло. Незалежно від того, чи є Ви шанувальниками сучасних предметів меблів або віддаєте перевагу більш традиційному підходу, обов'язково знайдеться крісло, що підходить Вашому смаку та естетиці простору. Перш ніж отруїтися на пошуки свого ідеального крісла, пропонуємо Вам розглянути кілька ключових питань, які допоможуть зберегти Ваш бюджет та натхнення.

Сдержанная, элегантная гостиная невозможна без изысканного кресла.
Стримана, елегантна вітальня неможлива без вишуканого крісла.

Ціль

Зверніть увагу на мету крісла, визначтеся з типом кімнати, в якій Ви хочете його розмістити. Чи це буде спальня, сімейна вітальня чи просто коридор? Якщо Ви плануєте розмістити крісло в коридорі, воно виконуватиме практичну та декоративну функцію. Якщо Ви розміщуєте крісло у вітальні – тип, матеріал та форма враховуватимуть особливості даного простору. Наприклад, якщо у Вас є діти або Ви любите збирати велику компанію друзів, крісло має бути підібране з урахуванням цих цілей.

Мягкое кресло поможет создать комфортную и уютную атмосферу.
М'яке крісло допоможе створити комфортну та затишну атмосферу.

Розміщення

Крісло має стати естетичним акцентом простору, а не надмірно захаращувати його та блокувати рух. Складіть або скористайтеся існуючим планом розміщення меблів. Враховуйте параметри простору та габарити загального меблювання, крісло має стати гармонійним доповненням до загальної картини. Два симетричні крісла біля дивана для прийому улюблених друзів, акцентне крісло поруч із вікном для затишного куточка читання або бударне крісло в спальні — доречне розміщення крісла відобразиться на загальній гармонії дизайну.

Уместное размещение кресла создаст визуально расширенное, наполненное пространство.
Доречне розміщення крісла створить візуально розширений, наповнений простір.

Розмір

Існує безліч факторів, які можуть вплинути на розмір крісла. Слід врахувати: габарити кімнати, висоту потоку та ширину вільного простору, але також не забувайте про розміри загального меблювання. Наприклад, висота Вашого крісла має співпадати з висотою дивана та декоративних стільців. Також при виборі врахуй розмір бази та ширину опорних ніжок – ці параметри відображаються на комфорті та практичності виробу.

Габариты и параметры кресла отображаются на практичности и декоративных свойствах изделия.
Габарити та параметри крісла відображаються на практичності та декоративних властивостях виробу.

Баланс

При виборі форми крісла не забувайте враховувати вікна, двері та інші предмети меблів для гармонійного балансу. Крісла не повинні бути блоковими і твердими, тому, якщо Ви маєте невеликий простір, віддайте перевагу легким і текстурним варіантам.

Кресло должно стать заверяющим аккордом дизайна, акцентированной точкой.
Крісло має стати завіряючим акордом дизайну, акцентованою точкою.

Тканина

Перш ніж вибрати тканину, визначте як і хто використовуватиметься крісло. Це допоможе Вам вибрати матеріал, який працює у тандемі із заданою естетикою простору. Наприклад, якщо у Вас є діти або домашні тварини, варто уникати оксамит та замшу, оскільки ці тканини легко забарвлюються та не дуже довговічні. А якщо Ви вирішили придбати шкіряне крісло, рекомендуємо звернути увагу на мікрофібру, цей матеріал ідентичний шкірі на вигляд, проте набагато практичніший у побутовому догляді. Ви також можете використовувати тканину крісла, щоб зробити його основним акцентом інтер'єру.

Материал кресла отображает его предназначение и эстетику дизайна.
Матеріал крісла відображає його призначення та естетику дизайну.

Стиль

Подумайте про тип та форму крісла, які Ви хотіли б бачити у кімнаті. Гладка чи текстурна фактура, оригінальний чи класичний силует? Якщо ви шукаєте класичний стиль крісла, виберіть елегантне клубне крісло з глибоким сидінням та м'яким, широким підлокітником, яке допоможе збалансувати кімнату з громіздким диваном. Або віддайте перевагу безкаркасним кріслам або кріслам з низькими ніжками в японському стилі. Робіть свій вибір, враховуючи свої індивідуальні смакові уподобання та загальну концепцію дизайну.

Выбор текстуры, формы и типа кресла во много продиктован стилистикой дизайна.
Вибір текстури, форми та типу крісла багато продиктований стилістикою дизайну.

Колір

З веселкою доступних відтінків, Ви можете бути впевнені, що знайдете бездоганне крісло для Вашого простору. Враховуйте колірний контекст дизайну, трендові поєднання та відтінкову гармонію меблювання.

Якщо можливо, візьміть зразок тканини перед покупкою крісла, щоб переконатися, що вибраний відтінок ідеально підходить для Вашого інтер'єру.

Цветовое разрешение кресла должно выразительно отображать концепцию дизайна.
Колірна роздільна здатність крісла повинна виразно відображати концепцію дизайну.

Баланс

При виборі форми крісла не забувайте враховувати вікна, двері та інші предмети меблів для гармонійного балансу. Крісла не повинні бути блоковими і твердими, тому, якщо Ви маєте невеликий простір, віддайте перевагу легким і текстурним варіантам.

Кресло - это идеальное дополнение к сбалансированной концепции интерьера.
Крісло – це ідеальне доповнення до збалансованої концепції інтер'єру.