R

yntovt Design – це не просто студія дизайну. Це майстерня, з 25-річним досвідом роботи, в якій втілюють у реальність дивовижні проекти, кожен із яких є унікальним. Студія розташована в Харкові, і вона поєднує в собі майстерню, виробничий цех і шоу-рум, в якому можна «поспілкуватися» з готовими виробами, доторкнутися до них та подивитися, як той чи інший предмет веде себе у просторі.

Об'єкт: 4Levels

Розташування: м. Київ

Автор проекту: Юрій Ринтовт, студія Ryntovt Design

Площа: 342 м²

Рік реалізації: 2016

Фото: Андрій Авдєєнко

Производственный цех бюро Ryntovt Design
Виробничий цех бюро Ryntovt Design

Основний матеріал, з яким працює студія Ryntovt Design – це масив дерева. Складний і вимогливий, він потребує акуратного і трепетного відношення. Як у природі не існує двох однакових дерев, так і в роботах студії – немає предметів, що повторюються, адже кожен з них має свій певний малюнок, колір, фактуру та лінії. Це стосується не тільки предметного дизайну, але й інтер'єрів , які створюють у Ryntovt Design. Усі вони мають певну стилістику і об'єднані однією ідеєю, проте кожен проект унікальний.

Шоу-рум бюро Ryntovt Design
Шоу-рум бюро Ryntovt Design

У 2016 році студія Ryntovt Design завершила роботу над одним із своїх наймасштабніших об'єктів – апартаментами 4Levels, що займають площу 342 м².

Сдержанное и лаконичное пространство выдержаное в оттенках серого цвета
Стриманий та лаконічний простір витриманий у відтінках сірого кольору

Проект вражає своїми обсягами. Спочатку він являв собою 4 квартири, що знаходилися один над одним, які потрібно було об'єднати в єдине ціле. Функціональне призначення розташованих у хаотичному порядку кімнат було розмито. Крім того, основне враження від приміщення псували масивні дерев'яні сходи «крадуча» площа і загрожує простір, тому, на початковому етапі першочерговим завданням було позбутися цієї важкості, надавши приміщенню легкість і створивши логістику для зручності експлуатації.

Массив дерева теплых природных оттенков, присутствующий в отделке всех помещений квартиры контрастирует с холодным серым полом и стенами, создавая атмосферу домашнего уюта
Масив дерева теплих природних відтінків, присутній в обробці всіх приміщень квартири контрастує з холодною сірою підлогою та стінами, створюючи атмосферу домашнього затишку.

Після перетворення вийшов грамотний і зрозумілий простір, де кожен поверх має свою функцію.

Спочатку було вирішено замінити сходи, де на зміну попередньої конструкції з'явилася нова – з металевим каркасом та дерев'яними сходами, які візуально виглядають дуже легкою та витонченою. Прорізи сходових маршів виконані з прозорого скла, ще більше полегшуючи її сприйняття, а майданчики між поверхами та сходинки відірвані від стін, створюючи враження, що конструкція ширяє у повітрі.

Новая конструкция лестницы «парящая» в воздухе является не только функционально необходимым элементом, но и дополнительным украшением квартиры, гармонично дополняя и объединяя пространство
Нова конструкція сходів «паряча» в повітрі є не тільки функціонально необхідним елементом, а й додатковою прикрасою квартири, гармонійно доповнюючи та поєднуючи простір

Вхід до квартири знаходиться на другому поверсі. Тут же розташована простора їдальня, поєднана із кухнею відкритого планування. На нижньому поверсі розмістилися гостьові кімнати (які легко можуть трансформуватися в дитячі). Можливість подібних перетворень спочатку була закладена в проект, так як якість, ритм і спосіб життя людей може змінюватися, тому в будь-якому просторі має залишатися «повітря» для його подальшого розвитку.

Нейтральный интерьер одной из гостевых комнат продуман таким образом, что его с легкостью можно переоборудовать под детскую
Нейтральний інтер'єр однієї з гостьових кімнат продуманий таким чином, що його легко можна переобладнати під дитячу кімнату.

Третій рівень квартири – найрізноманітніший. Тут розташована головна спальня з гардеробною та ванною кімнатою, вітальня з кінотеатром, кухнею, баром та лаунж-зоною для відпочинку.

Интерьер главной спальни продолжает общую стилистику в которой выдержаны все помещения квартиры
Інтер'єр головної спальні продовжує загальну стилістику, в якій витримані всі приміщення квартири.

А четвертий поверх відведено під кабінет із виходом на терасу.

В кабинете предусмотрено место для работы и отдыха. Кроме того, здесь предусмотрен отдельный санузел
У кабінеті передбачено місце для роботи та відпочинку. Крім того, тут передбачено окремий санвузол.

Вся ситуація продумана до найдрібніших деталей. Тут немає випадкових речей і кожен предмет виглядає дуже органічно. Інтер'єр побудований на поєднанні, білого, сірого та медового відтінків. Для виробництва меблів та декору використовували масив ясена та горіха, акцентуючи увагу на природній фактурі дерева та його малюнку, який «розтікається» по квартирі.

Вся кухонная техника спрятана за деревянными панелями
Вся кухонна техніка захована за дерев'яними панелями

Світле дерево відтіняє сіру підлогу та білі стіни, виконані з цегли, що вдало гармонують з рештою обстановки. Для створення відчуття затишку в приватних приміщеннях (спальня та лаунж-зона) на підлогу було викладено дерев'яну дошку глибокого сірого відтінку. З освітленням теж «пограли», створивши дерев'яні розсувні жалюзі, які приємно просіюють промені сонця та створюють незвичайний ефект перебування на природі, а не в галасливому місті.

Массивный обеденный стол для семейных трапез, как и прочая мебель для этого объекта была выполнена по авторским чертежам архитекторов бюро Ryntovt Design
Масивний обідній стіл для сімейних трапез, як і інші меблі для цього об'єкта, були виконані за авторськими кресленнями архітекторів бюро Ryntovt Design

Всі меблі були виготовлені на замовлення, спеціально для цього об'єкта, і виконані в єдиному екземплярі. Щоб «полегшити» сприйняття простору в інтер'єрі є багато скляних поверхонь і живих рослин. А як колірні акценти – на стінах присутні яскраві мальовничі полотна.

Даже для оформления санузлов апартаментов 4Levels всю мебель изготовили вручную
Навіть для оформлення санвузлів апартаментів 4Levels всі меблі виготовили вручну

Об'єкт 4Levels нагадує живий організм. Плинний і плавний, він продуманий і логічний, заворожуючи своєю простотою і витонченістю форм і ліній, де, як у природі кожна річ перебуває у своєму місці нічого не відволікає погляд від загальної цілісної картини.

План с расстановкой мебели
План з розміщенням меблів
План с расстановкой мебели
План з розміщенням меблів
План с расстановкой мебели
План з розміщенням меблів
План с расстановкой мебели
План з розміщенням меблів