Р

аботу над інтер'єром цієї квартири можна назвати вдалою колаборацією, заснованою на повній довірі замовників – молодої сімейної пари з маленькою дитиною, та дизайнера, який отримав карт-бланш від власників, які у всіх питаннях повністю покладалися на автора проекту.

Об'єкт: квартира

Розташування: м. Київ

Площа: 80 м²

Кількість кімнат: 3

Автор проекту: Олена Фатєєва

Фото: Андрій Авдєєнко

Весь процес, включаючи перепланування, внутрішнє оздоблення та підбір аксесуарів зайняв півроку, після чого молода сім'я переїхала до свого оновленого будинку.

Після знайомства з власниками, та їх способом життя дизайнерка запропонувала внести корективи у планувальне рішення квартири, змінивши не тільки пропорції, а й функціональне призначення кімнат.

Перепланировка квартиры: кухня "ушла" влево, удачно спрятав рабочую зону.
Перепланування квартири: кухня "пішла" вліво, вдало сховавши робочу зону.

Для початку, кухня трансформувалася в спальню, а потім було вирішено позбавитися другого санвузла, завдяки чому приміщення вітальні набуло додаткової площі, об'єднавши в собі функції їдальні та кухні.

Просторная гостиная очень понравилась заказчикам
Простора вітальня дуже сподобалася замовникам

Таким чином, вийшла велика і відкрита загальна зона, де кожен член сім'ї має свій окремий простір для дитячих ігор та роботи батьків.

Несмотря на ограниченное пространство, нашлось место и для большой спальни...
Незважаючи на обмежений простір, знайшлося місце і для великої спальні.
... и для уютной детской комнаты. Ребенок был в восторге.
... та для затишної дитячої кімнати. Дитина була у захваті.

А також дві окремі спальні, які розділені просторою ванною кімнатою.

Совмещенный санузел разумно разделен зоной умывальника. Свет расположено так, что освещает нужное место, оставаясь приглушенным, там, где это необходимо.
Поєднаний санвузол розумно розділений зоною умивальника. Світло розташоване так, що освітлює потрібне місце, залишаючись приглушеним там, де це необхідно.

Центральною точкою вітальні є великий білий стіл, який має кілька «секретів» у вигляді висувних ящиків для зберігання дрібниць, розташованих в торці, а також містка ніша, що відкривається, захована у великій стільниці.

Большой и функциональный стол –любимое место встречи гостей
Великий та функціональний стіл – улюблене місце зустрічі гостей

Не менш важливим елементом оформлення вітальні є дзеркальна поверхня однієї зі стін, яка спочатку була вимушеною мірою візуального розширення вузького і витягнутого в довжину простору. Однак, вона так сподобалася наймолодшому члену сім'ї, що він став використовувати її як стіну для малювання, регулярно розписуючи кольоровими крейдами, тим самим пожвавляючи приміщення своєю творчістю, завдяки чому кімната набуває ще більш затишного вигляду.

Ще один приємний елемент - це захована ніша бічної частини кухні, що залишилася від первісного планування, яка тепер служить зоною для приготування до приходу гостей, при цьому зовсім непомітна, завдяки чому загальний вигляд вітальні залишається чистим і прихованим від побутових дрібниць.

Большинство вещей спрятано в гардеробном шкафу, который спроектирован таким образом, чтобы оставаться незаметным
Більшість речей заховано в гардеробній шафі, яка спроектована таким чином, щоб залишатися непомітною

Дуже функціонально вирішено простінок, що розділяє кухню та передпокій. Він виконаний у вигляді двосторонньої гардеробної шафи. З боку вітальні – це система зберігання, із прихованою гладкою білою поверхнею, а з боку передпокою полиці приховує дзеркало до підлоги.

Большая прихожая, гостиная, две спальни ... все это оказалось возможным, несмотря на не очень удачное изначальное планирование помещения
Велика передпокій, вітальня, дві спальні… все це виявилося можливим, незважаючи на не дуже вдале початкове планування приміщення

Головним фактором, що задає тон усьому інтер'єру , є білий колір, який доповнений чіткими та графічними лініями, що створюють вишукану геометрію найпростіших форм.

Крім цього, на його тлі особливо вигідно виглядає пастельна палітра декоративних елементів, підбору яких приділили особливу увагу, так само як і їх текстури.

Качественный текстиль определяет зону комфортного отдыха
Якісний текстиль визначає зону комфортного відпочинку

Холодні матові поверхні доповнені контрастним оксамитом, льоном, тонкою шерстю, керамічними виробами яскравих відтінків, які в сукупності складаються в гармонійний візерунок, створюючи неймовірно теплу та приємну загальну картину.

Интерьер продуман и хорошо декорирован. Нет ничего лишнего, но при этом есть место для домашнего уюта
Інтер'єр продуманий та добре декорований. Немає нічого зайвого, але при цьому є місце для домашнього затишку