При встановленні над пральною машинкою використовується такий тип миття як — кувшинка. Вона відрізняється від інших моделей тим, що отвір для зливу зміщується та розташовується збоку. При даній конструкції можна розташувати сифон та труби для каналізації впритул до стіни. Завдяки цьому під чашею встановлюється пральна машина.

Розглянемо, якими технічними параметрами має гранітне миття у формі латаття і як воно монтується.

Технічні параметри раковин

Латаття за своїми розмірами відповідають пральним машинкам. Як правило, це вироби з параметрами 60х50х60 та висотою не більше 20 сантиметрів. Якщо модель пральної машини досить велика (глибина понад 51 см), монтаж не буде доцільним.

Таким чином, миття для ванної кімнати з габаритами 60х60 може бути встановлене на машинку з глибиною до 51 см. А чаша з габаритами 60х50 см — на побутову техніку з глибиною 32-36 см.

Часто виробники виробляють повні комплекти з накладної мийки та пральної машинки. Це чудове рішення, оскільки це вигідний варіант як з естетичної сторони, так і з практичної, адже монтаж у цьому випадку виконується набагато простіше.

Крім латаття, є мийки зі стільницею під пральну машину. Для такої сантехніки характерні асиметричні форми. З правого або лівого боку від чаші є певна горизонтальна основа, для якої відводиться простір з метою монтажу побутової техніки.

Перевагою можна назвати те, що стільниця для накладного миття цього виду забезпечує додаткове місце для засобів гігієни та інших предметів у ванній кімнаті. При цьому під умивальником можна поставити тумбу чи кошик для білизни. Це дуже зручне рішення для дому.

Миття на пральній машиніМиття над пральною машиною у квартирі

Як відбувається встановлення раковини?

  • Установка накладного миття над пральною машиною досить проста і не викликає складнощів. Це можна зробити без звернення до фахівців у кілька етапів.
  • Розміщення стільниці або тумбочки із прорізаним отвором потрібного розміру для монтажу зливної труби. Прикріплення стільниці здійснюється біля стіни, причому використовуються допоміжні опори. Тумбочка розташовується на ніжках.
  • Встановлення умивальника над побутовою технікою здійснюється з використанням анкерних болтів або дюбелів. Вони допомагають прикріпити мийку до стіни.
  • Монтаж змішувача та чаші.
  • Підведення водопроводу та каналізаційних труб.
  • За готовністю перевірка раковини на наявність дефектів та протікання.

Дотримуючись простої інструкції, ви зможете легко встановити гранітне миття у ванній.

Миття над пральною машиною великої квартириМиття над пральною машиною у приватному будинку