Дизайнерська спільнота та експерти в галузі фарб, які об'єднані в інституті кольору Pantone, щороку проводять глобальний аналіз подій, технологій та всього, що хвилює людей у всіх сферах їхнього життя. На основі отриманих даних фахівці визначають, які відтінки надихатимуть дизайнерів у світі моди, краси та ювелірного мистецтва. У 2023 році оголошений королем колір Viva Magenta - сміливий і пурпурно-малиновий, що надихає. Вказані також популярні фарби, які будуть присутні у дизайні ігор, програм, одягу та, звичайно, прикрас. Розглянемо, які ювелірні вироби цього року будуть у тренді.

Дизайнерські прикраси

10 актуальних відтінків сезону

Популярні палітри підбираються на підставі бажань, устремлінь та переваг людей. Нові колекції ювеліри розробляють із урахуванням цих тенденцій. Вирізняють такі модні кольори 2023 року:

  1. Вогняно-червоний: заряджає енергією та силою для боротьби. Лідер серед каменів для вставок цього кольору – рубін.
  2. Класичний зелений: відновлює життєві сили та піклується про здоров'я. Актуальні прикраси зі смарагдом у золоті та сріблі.
  3. Приглушений синій: символізує врівноваженість та стабільність. Серед покупців затребуваний прозорий сапфір.
  4. Чистий блакитний: заспокоює та розслаблює. Ніжні топази, аквамарин, кварц, цирконій та корунд підходять для прикрас із вставками такого кольору.
  5. Буряково-фіолетовий: надихає на звершення та надає оптимізм. У колекціях використовуються аметисти, гранати та корали відповідних відтінків.
  6. Палаючий жовтий: наповнюють людей оптимізмом та радістю. Сонячні цитрини є центральними вставками або доповнюють композиції.
  7. Чистий рожевий: нагадує про родючість та квітучі сади. Топаз, шпинель та кварц такого забарвлення популярні у моделях романтичного стилю.
  8. Трав'янистий зелений: антидепресант, який наповнює цілющою силою природи. У тренді у провідних дизайнерів хризоліти салатового відтінку.
  9. Соковитий помаранчевий: наповнює енергією. Вогненний опал та топаз ефектно доповнюють літні вбрання.
  10. Ніжний персиковий: нагадує про тепло та турботу. Топаз, кубічний цирконій та корали служать провідниками цих емоцій.

Трендові кольори у дизайні прикрас

Модні напрямки в прикрасах 2023-2024

Буйство актуальних фарб, багатошаровість, вставки з великого каміння та інтенсивний блиск — основні тренди в сучасних ювелірних виробах. Ці загальні напрями простежуються у кожному вигляді прикрас. Їх характерні такі риси:

  1. Намиста. В останніх колекціях відомих ювелірних будинків багато чокерів з великим камінням та стразами. Популярні прикраси на шию у геометричному стилі. Аматоркам класики сподобаються нитки з перлинами, які відрізняються незвичайними переплетеннями.
  2. Браслети. На руці може одночасно знаходитися дві чи три прикраси у різних стилях. Наприклад, стильно виглядають широкі срібні браслети з інкрустацією та тонкі зі шкіри зі вставками із каміння. Самоцвіти можуть бути одного виду, але також допускається їхнє змішання.
  3. Кільця. Фалангові вироби на ланцюжках можуть поєднуватися із розімкненими моделями. Модним вважається декор із квітів, які виконують із рубінів, смарагдів, цитринів та сапфірів.
  4. Сережки. Кафи, довгі підвіски та протяжки з використанням каменів який сезон знаходяться у тренді.

Об'ємні та привабливі прикраси поточного та наступного року впадають у вічі та стають помітними акцентами у загальному образі. Моделі із модної палітри допомагають підкреслити знання загальних трендів у сучасному дизайні.