Оформляємо спальню у французькому стилі

Витончена розкіш – так можна охарактеризувати інтер'єр у французькому стилі. Гармонія простоти та витонченості високої моди, аромат булочок з корицею, вогні Ейфелевої вежі, яскраве нічне життя під спалахами фотокамер і, звичайно, легкий вуаль парфумів Chanel №5. Спіймали натхнення? Тоді приступайте до створення атмосфери розкішної Франції у себе в спальні!

Шарм французского интерьера
Шарм французького інтер'єру

Відмінні риси спальні у французькому стилі

Колірна гама відрізняється переважанням відтінків класичної пастельної палітри: айворі, попіл троянди, шампань, курно-блакитний та істинно-білий. Акценти представлені у вигляді темно-коричневих, чорних та сірих відтінків.

Спальня во французском стиле – романтика в каждой детали
Спальня у французькому стилі – романтика у кожній деталі

Наявність зведеного простору – головна умова в оформленні французької спальні, тому наскільки розкішними не були ті чи інші деталі перевантажувати ними інтер'єр не варто.

Високі світлі стелі – одна з особливостей французьких квартир, тому власникам низьких стель у спальні краще відмовитись від такого оформлення.

Покриття для підлоги найкраще використовувати натуральне: паркет або глянсову дошку.

І не забудьте про люстру – вона майже головна деталь у французькому оздобленні. Найкраще в інтер'єр впишеться об'ємна кришталева люстра з декоративними свічниками та м'яким білим світлом.

Высокие потолки и пастельные тона освобождают место для роскошной мебели
Високі стелі та пастельні тони звільняють місце для розкішних меблів

Декоративні елементи французької спальні

Наявність кованого балкона з видом на міські околиці – справжня розкіш та особливість французьких спалень. Якщо ви маєте можливість на етапі будівництва продумати цю деталь, то радимо все ж таки включити міні-балкончик в проект своєї спальні. Задекорувавши його повітряними довгими фіранками, що елегантно майорять на вітрі, можна створити атмосферу романтичного голлівудського кіно.

Даже если вы не видите со своих окон Эйфелевую башню, открытый балкон важная часть спальни
Навіть якщо ви не бачите з вікон Ейфелеву вежу, відкритий балкон важлива частина спальні

Якщо ж у вас немає балкона в спальні, то великі панорамні вікна дадуть такий же ефект. Прикрасивши їх крученими елементами, можна створити атмосферу французького шику і без наявності балкона.

Ширма в спальне уже устоявшийся элемент французского стиля
Ширма в спальні вже усталений елемент французького стилю

Декоративна ліпнина, пілястри та каміни з порталами у стилі бароко будуть як ніколи до речі! А велике дзеркало в зістареній рамі або класичному тонкому обрамленні, а також висока однотонна ширма розширять простір і створять ефект лаштунки високої моди.

Не забудьте про постільну білизну! Французи дуже акуратні в цьому питанні – тільки натуральні тканини та ідеальне пошиття – ось головне правило у виборі постільної білизни, при цьому сам дизайн може бути цілком примітивним, але якість має бути на висоті!

Декор и нежное постельное белье – это провансаль и французский стиль
Декор та ніжна постільна білизна – це провансаль та французький стиль

Ось кілька особливостей створення французького інтер'єру спальні. Головне, спіймати натхнення, а відправитися за ним можна прямо до підніжжя Ейфелевої вежі або на тиждень моди в Мілан! А якщо немає такої можливості, то створюйте французький настрій під кухоль гарячої кави з шоколадними круасанами, гортаючи улюблений Vogue.

Французский стиль это не только интерьер это образ жизни
Французький стиль це не тільки інтер'єр це спосіб життя