Пройшло чимало часу відтоді, як перша шафа-купе надійшла у продаж, проте й у наші дні ідея не втратила актуальності. Це цілком обґрунтовано. Шафа-купе – найкраще рішення, щоб заощадити простір та стильно облаштувати інтер'єр.

Загальні відомості

Шафи-купе мають багато класифікацій. Зокрема, поділяються на:

  1. Стандартні. Це автономні предмети меблів, що мають перевагу в тому, що їх у міру потреби можна транспортувати.
  2. Вбудовані. З метою економії площі шафа купе встановлюється у нішу. Вона може бути передбачена архітектурою приміщення або спеціально підготовлена для монтажу меблів.
  3. Кутові. Конструкція таких шаф-купе розрахована на те, щоби раціонально використовувати кожен кут приміщення. З ними досягнете максимальної економії простору.

Внутрішні наповнення шафа купе

Окремо варто зазначити модульні версії. Вони є частиною єдиного інтер'єру. Перевага такої системи полягає в тому, що вона швидко збирається і розбирається, даючи можливість змінювати конфігурацію меблів, а за нею – обстановку. За потреби можна купувати додаткові модулі.

Про призначення та конструкцію

Для розміщення шафи-купе підходить будь-яке приміщення:

  • спальня;
  • вітальня;
  • передпокій;
  • дитяча;
  • домашній кабінет і т.д.

Такі меблі користуються популярністю і в офісах, де проблеми з робочим простором виникають «за умовчанням». Це чудове рішення в номерах готелів та пансіонатів.

Головними конструктивними елементами є дверні стулки, що рухаються напрямними за допомогою роликових підшипників. Той факт, що двері не відчиняються назовні, сам по собі є фактором, що зумовлює оптимізацію простору. Велику роль експлуатації шаф-купе грає фурнітура. Фахівці закликають не економити на ній, рекомендується вибирати якісні вироби, оскільки від цього залежить довговічність меблів.

На що треба звернути увагу

Конструкція шаф-купе побудована таким чином, що при компактних розмірах, що здаються, вони є надзвичайно місткими. Внутрішнє наповнення зазвичай залежить від побажань замовника: він сам визначить, скільки полиць, вішалок, гачків, відсіків, а також дверей йому потрібно. Шафи-купе відрізняються за призначенням, і деякі моделі можна помістити навіть пральну машину. Пропонується замовити меблі з дзеркалом, однією, двома, трьома дверима.

Перед тим як здійснити покупку, вам необхідно оцінити особливості інтер'єру та приміщення, де плануєте встановити меблі. Потрібно провести виміри місця розташування шафи-купе. Це необхідно зробити, щоб визначити габарити короба: ширину, висоту, глибину.

Шафа купе із ДСП

Що стосується матеріалів, то натуральне дерево вважається найкращим варіантом, але ціна виробів із нього висока. Як альтернатива рекомендується вибрати шафи-купе, виготовлені з ламінованого або глянсового ДСП. Матеріал проходить попередню обробку, що підвищує його характеристики міцності. Для цього використовуються склади, які не завдають шкоди людині. Такі меблі відмінно витримують навантаження і служать не один десяток років.