Ш

еббі шик - це концентроване поєднання романтизму, комфорту, пам'ятного вінтажу та англійської елегантності. Дизайн у стилі шеббі шик доступний шанувальникам антикваріату, скарбів блошиних ринків та таємничих знахідок із шаф. У сьогоднішній статті ми спробуємо розібратися, що являє собою шикарний шик і як відтворити його в інтер'єрі.

Потертый шик — так переводится название стиля
Потертий шик – так перекладається назва стилю

Бажання подарувати свіжий подих старовинних меблів, пам'ятного декору та колекційних аксесуарів наштовхнуло англійського дизайнера Рейчел Ешвел на створення стилю шеббі шик. Завдяки неабиякому підходу стиль дозволив гармонійно поєднувати натуральне дерево та срібні аксесуари, креативність нових віянь та елегантні пошарпані деталі, бавовняні мереживниці та м'які килимки.

Стиль шебби-шик возник в конце 1980-х годов благодаря английскому дизайнеру Рейчел Эшвел
Стиль шебі-шик виник наприкінці 1980-х років завдяки англійському дизайнеру Рейчел Ешвел

Колірна палітра стилю

Тонкі, природні, пастельні комбінації кольорів - це характерна риса стилю шеббі шик. Приглушені відтінки: блакитного, рожевого, білого, бірюзи, біжа чудово виглядають як настінне покриття, елемент декору та меблевого оформлення. Для покриття для підлоги використовують дерево, виконане в пастельних тонах в техніці «штучного старіння». Колір блідої зелені часто доповнюють натуральним деревним покриттям з горіха або липи.

В стиле  шебби – шик мебель всегда старинная, даже антикварная.
У стилі шеббі – шик меблі завжди старовинні, навіть антикварні.

Поєднання принтів

Поєднання квіткового принта, геометричного візерунка, смужки, клітини та ще безліч усіляких візуальних шаблонів яскраво виділяю стилістику шеббі шик. В ансамбль принтів вплітають зображення херувимів, сільських мотивів та фольклорних героїв. У цьому дизайні необхідно відійти від класичних канонів мінімалізму. Міксуйте, експериментуйте та знаходите свій ідеальний малюнок.

Вместе с цветочными узорами довольно часто в интерьере используются изображения херувимов, деревенские мотивы и фольклорные герои.
Разом із квітковими візерунками досить часто в інтер'єрі використовуються зображення херувимів, сільські мотиви та фольклорні герої.

Меблі в стилі шебі шик

Меблі в стилі шеббі шик завжди старовинні. Вона може бути сімейною реліквією, що дісталася Вам від прабаби або вінтажною колоритною знахідкою з елементами потертості. Справжні цілителі розуміють, що тільки речі з глибокою історією здатні створювати особливу атмосферу. Грамофони з колекціями платівок, срібні рами, ковані столики, стільці з різьбленими спинками, старовинні картини — зістарена розкіш, в елегантній інтерпретації шикарного шеббі.

Истинные целители понимают, что только вещи с глубокой историей способны создавать особую атмосферу.
Справжні цілителі розуміють, що тільки речі з глибокою історією здатні створювати особливу атмосферу.

Стиль шеббі шик передбачає велику кількість пофарбованих меблів. Скрині, шафи та стільці, пофарбовані в білий колір, з використанням техніки декупаж або ефектом «кракле» створюють стилістику старовинного англійського заміського маєтку.

Стиль шебби шик предполагает обилие окрашенной мебели с использованием техники декупаж или эффектом «кракле».
Стиль шеббі шик передбачає безліч забарвлених меблів з використанням техніки декупаж або ефект «кракле».

Нове життя

Знайдіть цінні речі на блошиних ринках, гаражних розпродажах і горищах, і подаруйте їм свіже світіння. Іржаві скриня легко можна очистити, нанести захисний лак і насолоджуватися елегантністю вінтажної естетики. А дзеркало з потертостями взагалі стане Вашою ретро реліквією, джерелом сотні захоплюючих історій.

Новая жизнь старинным вещам.
Нове життя старовинним речам.

Все в чохлах

Чохли – дуже практична деталь у стилі шебі-шик. Знімні футляри ніжних пастельних тонів, виготовлені з бавовни, льону, для м'яких крісел, диванів, стільців. За допомогою чохлів Ви можете замаскувати старі, тьмяні меблі та прикрити неузгоджені частини інтер'єру.

Чехлы — еще одна деталь, с успехом используемая для мебели в стиле шебби-шик, к тому же, очень практичная при ежедневной эксплуатации.
Чохли - ще одна деталь, що з успіхом використовується для меблів у стилі шеббі-шик, до того ж, дуже практична при щоденній експлуатації.

Справа в деталях

Ковані деталі, вітражі, хитромудрі дверні ручки, старовинні полиці, фігурні гачки - це особливі деталі стилю шеббі шик. Пахощі свіжих квітів, приглушене світіння, запах лаванди з антикварної аромалампи, все навколо має бути прекрасним. Квіткові подушки, покривала, чохли з використанням техніки печворк, легкі фіранки з бронзовими тримачами створюють гармонію загального дизайну.

Стиль создают атмосферные детали.
Стиль створюють атмосферні деталі.

Декор у стилі шебі шик

У дизайні в стилі шебі шик гармонійно поєднуються розписні скриньки, таці, дзеркальні рами. Цю стилістику неможливо уявити без душевного хендмейду, який дарує декору теплоту та затишок. Інтер'єр можна доповнити саморобними кашпоми для живих квітів у горщиках або невеликими скриньками із зображенням міфологічних героїв.

Шебби шик наполнен духовностью хендмейда.
Шеббі шик сповнений духовністю хендмейда.