Е

Якщо класичний інтер'єр набрид, хай-тек здається «бездушним», а цегляна лофт-стіна маячить перед очима в кожній другій кафешці, то сміливо пробуйте ексцентричний, живий і досить рідкісний стиль - пін-ап!

Пин-ап - это дерзкий вызов, яркий эксперимент.
Пін-ап – це зухвалий виклик, яскравий експеримент.

Трішки історії

Пін-ап – це не самостійний напрямок в інтер'єрі, а скоріше підвид стилю ретро. У 30-ті роки американський журнал Life розміщує на обкладинці номера бешкетну і сексуальну Бетті Грейбл, кокетливо усміхнену глядачеві з плаката. Цю тенденцію підхоплюють й інші видання, адже за часів Великої депресії людям було необхідне життєрадісне посилання та надія на краще. Пишногруді красуні вселяли оптимізм, та й просто радували око своєю бездоганною красою, оповитою легкою вуаллю еротизму.

Пин-ап окутан легкой вуалью эротизма.
Пін-ап оповитий легкою вуаллю еротизму.

З обкладинки журналу пін-ап плавно перекочував до інтер'єру, знаходячи шанувальників по всьому світу. Легкий і витончений, цей стиль найкраще підійде для оформлення спальні молодої та романтичної особи або для інтер'єру світлої ретро-вітальні.

Эстетика пин-ап отлично дополнит волнительную атмосферу спальни.
Естетика пін-ап чудово доповнить хвилюючу атмосферу спальні.

Деталі стилю

Для оформлення пін-ап стилю іноді достатньо лише кількох деталей, основні – це, звичайно ж, постери із зображенням красунь того часу, наприклад, Бетті Пейдж, смішної вигаданої товстушки Хільди або справжньої богині того часу – Мерилін Монро.

Постеры с яркими, эффектными красотками - главный интерьерный атрибут пин-ап стиля.
Постери із яскравими, ефектними красунями – головний інтер'єрний атрибут пін-ап стилю.

Палітра кольорів

Пін-ап повинен легко «читатися» в інтер'єрі, бути легким, мрійливим та свіжим. Колірна палітра варіюється від ніжних пастельних тонів до соковитих і відтінків, що кричать, єдине, чого не сприймає стиль - це темні фарби, глибокі і складні кольори. Для ретро-інтер'єру в стилі пін-ап відмінно підійдуть м'ятні, ніжно-блакитні, рожеві, червоні, жовті, білі, персикові та лососеві відтінки.

Цветовой спектр пин-ап отражает настроение стиля: воздушность, легкость и кокетство.
Колірний спектр пін-ап відображає настрій стилю: легкість, легкість та кокетство.

Меблі

Пін-ап меблі виглядають трохи ляльковими і дійсно унікальними. Для інтер'єру можна використовувати і класичну ретро-меблі – серванти на високих ніжках, яскраві пружні дивани без принта та крісла з дерев'яною фурнітурою.

Мебель в пин-ап стиле дополнит эстетику ретро.
Меблі у пін-ап стилі доповнять естетику ретро.

У 2015 році дизайнерка Крістіна Булат створила колекцію меблів спеціально для оформлення пін-ап інтер'єру. Чарівні тумбочки заграють з глядачем, кокетливо розстібаючи верхній гудзик ніжно-блакитної «сорочки», немов милі дівчата на плакатах грайливо розорюють комірець коротенького плаття.

Игривость стилистики пин-ап нашла своё яркое отражение в меблировке от Кристины Булат.
Грайливість стилістики пін-ап знайшла своє яскраве відображення в меблюванні від Крістіни Булат.

Предмети декору та текстиль

Для декорування приміщення підійдуть будь-які деталі, що підкреслюють жіночність і веселий характер володарки інтер'єру - глянсові журнали, підставки для прикрас, витончені вішалки для сукні, старий ретро-валіза і пухнасті пуфи і пледи. У текстилі переважають яскраві кольори, активно використовується смугастий принт, клітина та горох – з їх допомогою створюється ілюзія невеликого будиночка, де господарює молода мила дівчина.

Кокетство, изящество и инфантилизм характеризуют декорирование в стиле пин-ап.
Кокетство, витонченість та інфантилізм характеризують декорування у стилі пін-ап.

Крім постерів з красунями для декорування можна використовувати вирізки з газет та листівки.

Вырезки из газет и ретро-журналов - это атмосферная деталь, которая отлично дополнит интерьер в стиле пин-ап.
Вирізки з газет та ретро-журналів – це атмосферна деталь, яка чудово доповнить інтер'єр у стилі пін-ап.

Якою б сильною не була ваша любов до пустотливого ретро, дизайнери радять оформляти в стилі пін-ап лише одну зону в квартирі чи будинку: кухню, спальню чи вітальню.

Яскравими деталями, зайвою химерністю та настінними постерами можна легко перевантажити інтер'єр, отримавши не витончену кімнату, а царство хаосу. Пам'ятайте, що головне кредо пін-ап стилю – це ненав'язливе кокетство, таким повинен бути й інтер'єр – милим, відкритим, але таїть у собі чарівну родзинку.

Пин-ап создан, чтобы подчеркнуть настроение, акцентировать детали.
Пін-ап створено, щоб підкреслити настрій, акцентувати деталі.