Звичний атрибут парку, вулиці чи зони відпочинку є не лише зручним елементом, а й у деяких випадках обов'язковою деталлю. При плануванні та благоустрою прибудинкової території будь-якого житлового комплексу лавка для відпочинку є невід'ємною частиною проєкту та враховується за погодженням та прийомом ЖК в експлуатацію. Стиль лофт – універсальний варіант створити сучасний дизайн, тому варто розглянути докладніше , якими можуть бути лавки лофт та особливості їх встановлення.

Доглянуте міське подвір'я в дощову погоду. Декілька дерев'яних лав із чорними металевими підлокітниками та опорами встановлені на бруківці вздовж зеленої зони з чагарниками. За лавками розташовані високі баки для сміття з дерев'яними елементами. По периметру двору видно багатоквартирні будинки з білими стінами та балконами. Дощ створює землі мокрі відблиски, підкреслюючи сірість погоди.

Крамниця в стилі лофт: про що це

Назва стильового рішення походить від англійського "горище" і насамперед позначає господарське використання. Узагальнено, лофт є стилем, що поєднує простоту та зручність, які створюють витончений шик. Основні особливості стилю лофт:

  • мінімалізм конструкцій;
  • створення великого простору;
  • наявність елементів з відсиланням до промислових приміщень та територій.

Під час створення ландшафтного дизайну урбаністичний лофт передбачає максимальне використання природних матеріалів, відкритість, незначну кількість декоративних елементів. Що стосується конструкцій, то всіх їх поєднують прямі, нехитрі лінії, приглушені кольори та максимальний комфорт.

Крамниця в стилі лофт є невід'ємною частиною дизайну, доповнюючи ландшафт і створюючи зону відпочинку, яку легко доглядати. Відсутність різьблених і химерних деталей спрощує підтримку порядку та зменшує час, необхідної підтримки чистоти.

Дерев'яна лава з металевий каркас на бетонну підлогу на фоні текстурованою сірої стіни, концепт сучасного дизайну міських меблів.

Якими бувають лавочки у стилі лофт?

Незважаючи на простоту виконання та загальні стильові параметри, всі ландшафтні елементи різняться. Лава садова лофт може відрізнятися:

  • типом конструкції: класичні прямі або зі спинкою;
  • колірним рішенням основи та сидіння: виробники випускають вироби різної палітри відтінків;
  • Розмірами: від лави на одну людину до об'ємного рішення на компанію.

В основному якісна лофт-лавка виготовляється з екологічних матеріалів – дерева та металу. Наявність пластику йде врозріз з основним трендом стилю: натуральність та збереження навколишнього середовища. Крім того, натуральні матеріали гарантують тривалий термін експлуатації та витримують набагато більші навантаження. Тому, вибираючи модель, важливо переконатися, що виробник дотримується концептуальної схеми стилю.

Що врахувати при виборі паркової лави у стилі лофт?

Архітектори та дизайнери однозначно рекомендують вирішувати питання благоустрою прибудинкової території комплексно. Окремо лава в стилі лофт виглядає як мінімум нелогічно, якщо не відповідає загальному вигляду.

Вибираючи просту і комфортну вишуканість індустріального стилю, найкраще звернутися до виробника, який зможе взяти на себе питання оснащення прибудинкової території. Крім лавок, доповнити ландшафт і зробити композицію унікальною допоможуть виконані в стилі лофт:

  • урни для сміття;
  • клумби;
  • огородження дерев та зелених насаджень;
  • перголи;
  • навіси для автомобілів;
  • обладнання для паркувальних місць;
  • ліхтарі зовнішнього освітлення.

Єдине виконання із застосуванням однакових матеріалів надає закінченості проекту та може стати візитною карткою будь-якого житлового комплексу, підвищуючи рейтинг та затребуваність серед покупців.