Серйозна конкуренція й у високотехнологічних сфер, яких належить виробництво планшетів. Якщо розглянути асортимент будь-якого українського інтернет-магазину, що спеціалізується на продажі мобільних гаджетів, можна переконатися, що кількість представлених брендів обчислюється десятками.

Виключивши зі списку продукцію Apple, яка є безперечним лідером у цій категорії, на другому та третьому місцях із досить великим відривом йдуть моделі від Samsung та Lenovo. З ймовірністю потенційний покупець вибере планшет саме цих брендів. То який з цих компаній віддати перевагу?

Порівняння планшетів

Lenovo

Один із найбільших китайських виробників електроніки з часткою ринку на рівні 20%. На ринку є з 1984 року. Початкова назва –

New Technology Developer Inc. У 1990 р. було зібрано перший ПК власної розробки, а 1997 р. компанії вдалося обійти IBM на ринку Китаю. Вихід на європейські ринки призвів до зміни назви та глобальної експансії бренду. Сьогодні техніка Lenovo має непогану репутацію та якість.

Samsung

Південнокорейський бренд тим більше не потребує рекомендацій. Його історія починається з 1938 р., бренд має досить глобальні досягнення. Заради справедливості зазначимо, що проектуванням та виготовленням персональної мобільної техніки в компанії почали займатися у 90-х роках, саме цей напрямок сьогодні розвивається найбільш успішно.

Леново чи Самсунг

Що спільного у продукції брендів

Для початку розглянемо параметри планшетів, які мають мінімальні відмінності:

  • Залізо. Порівнюючи окремі компоненти, можна зробити висновок, що істотної різниці немає. Наприклад, якщо Samsung більш продуктивний процесор, то Леново обов'язково буде інший параметр, випереджаючий конкурента. За цим показником явного лідера виділити складно.

  • Камери. У показниках сенсорів нескладно заплутатися і фахівцю. Але, за відгуками покупців, якість знімків у моделей однієї цінової категорії практично не відрізняється.

  • Дизайн. Тут все індивідуально, обидва бренди намагаються відповідати сучасним тенденціям, виглядати стильно та привабливо.

Відмінності між Леново та Самсунг

Явні відмінності

Саме вони можуть схилити чашу терезів у той чи інший бік:

  • Вартість. У флагманському сегменті планшети Lenovo коштують відчутно дешевше. У бюджетному та середньому ціновому діапазоні різниця в ціні буде вже не такою великою.

  • Екран. Південнокорейські матриці вважаються якіснішими, забезпечуючи кращі кути, яскравість, контрастність та загальне сприйняття картинки.

  • Місткість батареї. В аспекті автономності кращі китайські планшети. Їх акумулятори якісніші та потужніші, забезпечуючи більш тривалий час роботи без підзарядки.

  • продуктивність. Незважаючи на однаковість характеристик заліза, загалом планшети Samsung демонструють швидшу роботу. Дається взнаки більший досвід в інтеграції компонентів власної розробки і, можливо, використання ОС з меншою кількістю багів.

  • Якість збирання. Китайцям доведеться ще багато зробити, щоб досягти рівня Samsung.

Якщо резюмувати, то кінцевий вибір багато в чому залежатиме від індивідуальних переваг потенційного покупця, які, безумовно, можуть базуватися на наведеній вище інформації.