Плануєте ремонт чи будівництво? Навряд чи цей захід обійдеться без рішення купити плиту ДСП у Львові, тому що матеріал цей дуже популярний і чудово замінює дерево, яке коштує набагато дорожче. ДСП плити стануть чудовим рішенням для проведення будівельних робіт: завдяки їм можна досягти ідеальної гладкості стін, забезпечити звуко- та теплоізоляцію. 

Виготовляють плити з хвойних або листяних порід дерева, міксуючи базовий матеріал зі стружкою при використанні гарячого пресу. Також до складу плит входять формальдегіди, що забезпечує щільність з'єднання використовуваних матеріалів. ДСП умовно класифікуються на такі різновиди за маркуванням: 

  • Е1 – містять малу кількість синтетичних смол, завдяки чому вважаються безпечними в екологічному плані; 
  • Е2 – відсоток формальдегідів високий, через що подібний матеріал не застосовують для меблів для дітей. 

Різновиди ДСП за типом покриття

Поверхня плит піддається певній обробці, що пов'язано з властивостями ДСП вбирати вологу. Вирізняють такі види матеріалу: 

  1. ЛДСП – ламіновані, покриті спеціальною плівкою, що забезпечує широкий асортимент відтінків, включаючи імітацію дорожчих матеріалів, на кшталт каменю, дерева. Візуально виділяють глянсові або матові ламіновані плити. 
  2. Шліфовані – будь-яке покриття відсутнє. 
  3. Шпановані – візуально дуже нагадують дерево, проте більш стійкі до умов високої вологості та використовуються у виробництві меблів. 

Якість матеріалу має безпосереднє значення. Так, плити першого гатунку відрізняються гладкою поверхнею, другого – допускають наявність невеликих сколів, третього – мають значні пошкодження механічного характеру, завдяки чому використовуються при зонуванні приміщень для виготовлення перегородок внутрішнього типу. 

Переваги будматеріалу

Чому варто придбати деревоволокнисті плити? Виділимо переваги:

  • доступна цінова категорія – так, придбати будівельні матеріали з дерева набагато дорожче і не кожному по кишені;
  • міцність;
  • високий ступінь зносостійкості;
  • легкість проведення монтажних робіт;
  • стійкість до деформацій. 

Придбати будівельний матеріал – ДСП можна на офіційному сайті «Томек» https://tomek.lviv.ua/ з доставкою, попередньо поспілкувавшись із консультантом. Продаються плити в листах певного розміру, що відповідає ГОСТам, їх товщина представлена ​​в діапазоні від 0.8 до 2.5 см. Дизайн можна вибрати самому, як і визначитися з іншими параметрами. 

Як правильно обрати тирсоплету? Слід орієнтуватися на такі параметри:

  • сорт – обирається залежно від характеру планованих робіт; 
  • тип покриття – найбільш зносостійким вважається ЛДСП;
  • товщина і розміри;
  • класифікація – залежить від рівня вмісту шкідливих смол. 

Також рекомендується орієнтуватися на продукцію від відомих виробників, яка широко представлена ​​на сторінках онлайн каталогу львівської компанії «Томек».