Ортопедичні матраци стають дедалі популярнішими не лише серед людей із проблемами опорно-рухового апарату, а й абсолютно здорових. Ця спальна поверхня забезпечує максимальний комфорт та сприяє гарному сну. Матрац ідеально адаптується під контури тіла, підтримуючи хребет та суглоби у фізіологічно правильному положенні. Виріб також допомагає швидше розслабитися та приносить приємні відчуття. Також спальну поверхню з ортопедичною властивістю рекомендується вибирати для профілактики сколіозу, лордозу та інших захворювань.

Купити ортопедичний матрац можна за доступними цінами, які варіюються залежно від характеристик моделі. Наприклад, на вартість часто впливають розмір виробу, рівень жорсткості, матеріали наповнення, особливості конструкції та додаткові функції.

Чим примітні ортопедичні матраци

Вироби зараз дуже популярні серед користувачів незалежно від віку. Ортопедичні властивості надають сприятливий вплив на стан хребта та суглобів. Такі матраци мають безліч переваг.

  1. Комфорт. Завдяки особливій унікальній конструкції спальна поверхня забезпечує максимальну зручність та сприяє здоровому сну. Як пружинні, так і безпружинні моделі забезпечують комфорт та допомагають швидше заснути без неприємних відчуттів у спині.
  2. Довговічність. Сучасні ортопедичні матраци виготовлені з високоякісних міцних матеріалів, що забезпечують тривалий термін служби. Крім того, вони не деформуються і не створюють ефекту гамака після тривалого використання. Термін служби виробів складає 5-8 років.
  3. Функціональність. На ринку доступні різні моделі. Наприклад, тонкі безпружинні матраци мобільні та легкі. Пружинні із безліччю шарів наповнювачів забезпечують ідеальну підтримку хребта під час сну. А варіанти з анатомічним ефектом відмінно адаптуються під контури тіла та знижують напругу на певні області.

Сучасний матрац на низькому ліжку в спальні в мінімалістичному стилі з білими стінами та підлогою під білий лакований паркет, просторе приміщення з природним освітленням із вікна з піднятими жалюзі, акцент на комфорт та дизайн інтер'єру.

Крім того, сон на ортопедичній спальній поверхні є добрим методом профілактики захворювань опорно-рухового апарату.

Наповнення матраців: вибираємо за характеристиками кожного матеріалу

Ключовим компонентом виробництва матраців є їхній внутрішній наповнювач, від якого залежать жорсткість виробу, його гігієнічні властивості та комфорт. На сучасному ринку представлені матраци-моноблоки з однорідним наповнювачем та вироби, що включають різні матеріали у декілька шарів.

Серед найпопулярніших наповнювачів варто відзначити такі варіанти:

  1. Пінополіуретан - матеріал на основі спінених полімерів, здатний витримувати високий тиск і добре підтримувати тіло під час сну. Він добре пропускає повітря, регулює температуру тіла та відводить вологу.
  2. Піна Memory Foam – м'яка та еластична, підлаштовується під контури тіла, підтримуючи хребет та забезпечуючи комфортний сон. Не викликає алергічних реакцій та підходить для людей із захворюваннями опорно-рухового апарату.
  3. Латекс (латексна піна) - наповнювач з пористою поверхнею для регулювання температури та з гіпоалергенними властивостями.
  4. Кокосова койра - натуральний, добре вентильований матеріал, що не вбирає запахи і має гігроскопічний ефект.
  5. Сизаль - натуральна волокниста сировина з агави, що робить матрац довговічним і легким у догляді.

Крупним планом пухнастий стьобаний матрац з вертикальним простроченням і смугастий окантовкою, розташований на ліжку.

Також часто виробники пропонують матраци із комбінованими наповнювачами для підвищення комфортності спальної поверхні.