Вибір меблів для дитячого садочка – це складне та відповідальне завдання. Адже, з одного боку, вони мають відповідати критеріям безпеки, а з іншого – гармонійно доповнювати інтер’єр. В оформленні сучасних дитсадків зазвичай реалізовують певну концепцію, і дитячі стільці мають бути її частиною, а не просто доповненням, з яким необхідно змиритись. Пропонуємо детальний чек-ліст, який допоможе правильно вибрати меблі для дитячої кімнати.

Діти сидять на дитячих стільцях

За якими критеріями вибирати дитячі стільці?

При виборі важливо враховувати такі моменти:

  1. Безпека для дитини. В ідеального стільчика всі деталі акуратно закруглені, немає виступаючих елементів кріплень чи інших деталей, через які малюки могли б травмуватись. Критерій безпеки також передбачає екологічність матеріалу. Оптимальні варіанти – це натуральне дерево або якісний ЛДСП матеріал.
  2. Відповідність віку. Висота ніжок, ширина сидіння та спинки мають оптимально підходити дитині. Якщо садочок відвідують діти різних вікових груп, в закладі мають бути передбачені меблі й для малюків, і для дітлахів старшого віку. Це питання комфорту та гармонійного розвитку малечі.
  3. Механічна міцність. Коли мова йде про дитячі меблі, цьому фактору обов’язково слід приділяти увагу. Адже так чи інакше стільчики постійно стають учасниками дитячих ігор. І вони мають бути достатньо міцними, щоб витримати штурм фортеці чи подорож морем у пошуках скарбів. 
  4. Дизайн. Він має поєднувати в собі функціональність та комфорт для дитини. Це означає, що сидіння та спинка перш за все мають бути ергономічними, а ніжки – дуже стійкими. Урізноманітнити дизайн допоможуть фігурні та різнокольорові елементи. Щоб стільчики гармонійно доповнювали інтер’єр, їх колір має перекликатися з домінуючою палітрою. 

Дитячі стільці у вигляді олівців

Вибираючи меблі для дитсадка варто відходити від застарілих стереотипів щодо «дівчачого» та «хлопчачого» кольорів. Це не означає, що хлопчики обов’язково мають сидіти на рожевих, а дівчатка на блакитних стільцях. Прекрасним компромісом стануть нейтральні відтінки, наприклад, зелений та коричневий. Ще одне універсальне рішення – дизайн під натуральне дерево. Залежно від оформлення приміщень можна вибрати стільчики темних чи світлих кольорів. Як показує практика, меблі «під дерево» залишаються актуальними, навіть у разі зміни інтер’єру.

Деревʼяні дитячі стільці

Де краще замовити дитячі стільці?

На ринку величезний асортимент дитячих меблів. І далеко не всі вони можуть похвалитись екологічністю та міцністю. Щоб не сумніватись у якості, рекомендуємо купувати стільчики безпосередньо у виробника. Найкраще, щоб це була велика та перевірена часом компанія, наприклад, «МАКСІ-МЕБЛІ» – виробник, котрий працює на українському ринку з 2002 року. В асортименті фабрики є різні типи стільчиків, дитячі лавки та інші меблі для малечі. 

Дитячі стільці з мʼякою оббивкою

Ще одна перевага покупки меблів безпосередньо у виробника – можливість зекономити. Адже вам не доведеться переплачувати за роботу посередників.