Сьогодні хочу поговорити про проблему, з якою стикаються багато жінок, а саме – дефіцит простору на туалетному столику. Свій б'юті куточок у спальні я облаштувала кілька років тому. На той момент вся косметика та біжутерія легко поміщалися на столику та в ящиках. Але з часом приладдя стало набагато більше. Я також купила у Stylus фен, а потім і фен-щітку. Простору стало катастрофічно бракувати, і я зайнялася реорганізацією зони б'юті. А заразом зібрала кілька корисних порад щодо оформлення цього простору.

Організація туалетного столика

Як вибрати та облаштувати туалетний столик?

Асортимент туалетних столиків величезний. Вони відрізняються розміром, дизайном та кількістю секцій для зберігання. Ось кілька порад, які допоможуть обрати та правильно облаштувати туалетний столик.

Порадада № 1. Продумайте ще до покупки, що саме ви тут зберігатимете. Чи потрібна додаткова скринька під лаки для нігтів? Чи хочете ви мати окрему зону під засоби та аксесуари для укладання? Багато фенів, наприклад моделі Дайсон, продаються зі стильними коробками для зберігання, тому їх також можна зберігати на туалетному столику. Для цього чудово підійдуть меблі з невеликою тумбою або з досить місткими висувними ящиками.

Порада №2. Враховуйте площу та планування кімнати, де буде розташований туалетний столик. Наприклад, для невеликого приміщення добре підійдуть підвісні моделі без ніжок. Вони не менш зручні, ніж класичні столики, але займають менше місця та візуально не обтяжують інтер'єр.

Порада №3. Щоб на столику не виникало хаосу і ви не витрачали по кілька хвилин на пошук потрібного засобу або улюбленої шпильки, не забувайте про такі корисні речі, як тримачі для прикрас, скриньки, плетені скриньки та стильні коробки. У вас багато різновидів косметики та приладів для укладання волосся? Тоді варто вибирати туалетний столик з великою кількістю ящиків та поличок.

Додаткові системи зберігання для б'юті куточка

Часто виникають ситуації, коли місця в кімнаті не дуже багато і великий туалетний столик просто неможливо поставити. У цьому випадку чудовими помічниками стануть додаткові системи зберігання. Для спальні відмінно підійдуть:

  • Підвісні полички. Щоб надати б'юті зоні індивідуального вигляду, можна вибирати оригінальні фігурні полиці або вибудовувати їх нестандартними способами, а не просто одна під одною.
  • Стелажі. Вузький стелаж з відкритими поличками допоможе зручніше сортувати косметичні речі та засоби для волосся. На відміну від шафки така система зберігання не обтяжуватиме інтер'єр.
  • Кошики та коробки. Для дрібної косметики вони не дуже підходять, а ось для великих баночок, наприклад, кондиціонерів або масок для волосся стануть вдалим рішенням.
  • Настінні утримувачі. Для зручного зберігання фенів, плівок та косметики можна замовити спеціальний утримувач. Такі моделі акуратно виглядають і гармонійно доповнюють б'юті зону.

Полиця для зберігання фена та косметики

І ще одна корисна порада насамкінець. Щоб на туалетному столику та на поличках було достатньо місця, не забувайте регулярно проріджувати ряди косметики. Напевно, серед усього арсеналу засобів ховаються лаки, креми та піни для волосся, у яких вже давно вийшов термін придатності.