Двосторонній скотч 3М є міцною стрічкою з двостороннім клейовим шаром. Внаслідок унікальних адгезивних властивостей він є альтернативою механічному кріпленню та знаходить широке застосування у виробничих та побутових умовах. Скотч 3M має феноменальну міцність на зсув і відрив, він швидко і зручно монтується, не пошкоджує поверхні, що з'єднуються, на відміну від саморізів, гвинтів, шурупів та інших типів механічного кріплення.

Двосторонній скотч

Області використання двостороннього скотчу 3М

Двостороння стрічка, що самоклеїться, надійно з'єднує різні поверхні: метал, пластик, кераміку, скло, дерево та інші. Адгезивні можливості клею забезпечують більш глибоке проникнення на молекулярному рівні до поверхні за рахунок чого міцність сполуки багаторазово зростає. Завдяки цьому скотч застосовують наступним чином:

  • Автомобілісти за допомогою стрічки фіксують декоративні накладки, дефлектори, вітровики.
  • У рекламній промисловості стрічка використовується для монтажу табличок, тимчасових рекламних конструкцій, установки щитів, банерів та іншої інформаційної продукції. А також на етапі їхнього складання з окремих елементів.
  • При виготовленні електричних та електронних приладів скотчем приклеюють різні модулі, де естетичний вигляд з'єднання, його товщина, термостійкість та зручність нанесення є головними критеріями.
  • Хобі, рукоділля, дитяча творчість. Тут за допомогою стрічки фіксують деталі зі скла, паперу, тканини та інших матеріалів.

До цього списку можна включити практично всі напрямки людської діяльності, тому що скрізь є необхідність з'єднувати щось. Особливо це стосується ремонтних, складальних та монтажних робіт.

Порядок застосування двосторонньої стрічки 3М

Є кілька сімейств та видів скотчу за структурою, сферою застосування та характеристиками. Наприклад, 3M™ VHB™ (Very High Bond) – надміцний монтажний скотч для постійної та надійної фіксації матеріалів. Скотч на основі спіненого поліетилену застосовується для тимчасової фіксації легковажніших матеріалів, наприклад в рекламній індустрії. Отже перед використанням потрібно обов'язково визначити свої завдання, зрозуміти умови експлуатації та вимоги, після чого підібрати правильний продукт. Вам достатньо звернутися до нас за консультацією, описати застосування та наші технологи сертифіковані 3M, підберуть оптимальне рішення.

Поверхні, що склеюються, треба очистити і знежирити. Для знежирення використовують ізопропіловий очисник чи медичний спирт. У жодному разі не можна застосовувати розчини з домішками, такі як горілка, ацетон, «анітісілікон» та інші.

Для покращення адгезійних властивостей матеріалу рекомендується провести попередню ґрунтовку поверхні, для цього використовується — 3M™ Primer 94, який постачається у різному фасуванні, залежно від необхідного обсягу.

Стрічку наносять на поверхню, рівномірно притискаючи прикочувальним валиком або іншим відповідним інструментом, потім знімають захисний лайн. При правильній технології нанесення та дотримання всіх правил транспортна міцність досягається через 10-15 хвилин, 100% міцності набирається через 72 години.