М

Астерство організації простору смарт-квартир стає все більш актуальним останнім часом. Цей напрямок поступово набув повсюдної популярності, кочуючи країнами Європи, обростаючи новими прийомами і набуваючи більш органічного характеру. Примітно, що потрапляючи в таку оселю її власник не відчуває себе стисло навіть маючи в своєму розпорядженні обмежену площу, маючи все необхідне для нормального життя. І саме в цьому полягає майстерність авторів проекту.

Об'єкт: квартира Jaglana

Розташування: м. Гданськ, Польща

Автор проекту: Raca Architekci

Площа: 38 м²

Рік реалізації: 2017

Фото: FOTOMOHITO

Гладкие белые стены являются прекрасным фоном для ярких цветовых вкраплений в виде предметов мебели и декора
Гладкі білі стіни є чудовим фоном для яскравих колірних вкраплень у вигляді предметів меблів та декору.

Невелика квартира-студія, розташована в Гданську спочатку проектувалася для здачі в оренду, тому у виборі стилістики її оформлення віддали перевагу класичному скандинавському стилю, позбавленому химерності, химерності. Він є ідеальним тлом для створення потрібної атмосфери і не вибагливий у виразних засобах. Однак після завершення оздоблювальних робіт результат так сподобався власникам, що вони вирішили самі перебратися в невелике затишне житло.

 В небольшой гостиной нашлось место для зоны отдыха, включающей небольшой раскладной диван для гостей, который в случае необходимости превращается в дополнительное полноценное спальное место
У невеликій вітальні знайшлося місце для зони відпочинку, що включає невеликий розкладний диван для гостей, який у разі потреби перетворюється на додаткове повноцінне спальне місце.

Незважаючи на обмежений метраж тут є вітальня, об'єднана в єдиний простір з кухнею та обідньою зоною, невеликий передпокій, окрема спальня та санвузол. І при цьому кожне приміщення виглядає досить просторим.

Зеркальные поверхности визуально увеличивают пространство
Дзеркальні поверхні візуально збільшують простір

Квартира справді вийшла дуже домашньою та теплою. Почасти цього ефекту вдалося досягти завдяки вибору кольору. Вона яскрава, але водночас стримана.

Обеденный стол благодаря своей форме позволяет разместить большее количество людей
Обідній стіл завдяки своїй формі дозволяє розмістити більшу кількість людей

Білі стіни, відтінки сірого та смарагдового для оформлення деталей, меблів та елементів декору, а також темний насичений кавовий відтінок підлоги, виконаної з натурального горіха, контрастує з білизною стін та збирає всю картину в гармонійний витриманий малюнок.

После перепланировки гостиная, кухня и обеденная зона были объединены в одно гармоничное пространство
Після перепланування вітальня, кухня та обідня зона були об'єднані в один гармонійний простір
Небольшая спальня получилась яркой и уютной. Помимо спального места здесь разместили вместительный гардероб для хранения
Невелика спальня вийшла яскравою та затишною. Крім спального місця, тут розмістили місткий гардероб для зберігання.

Автори проекту не побоялися ігри з яскравими насиченими квітами, і не помилилися, хоча традиційно в невеликих квартирах присутні світлі відтінки, щоб не «затискати» простір. Тут же, для візуального збільшення приміщення застосували традиційний прийом дзеркальних та глянцевих поверхонь, які присутні у передпокої, вітальні та спальні.

Учитывая небольшую площадь квартиры – здесь присутствует минимум декоративных элементов, чтобы не загромождать пространство
Враховуючи невелику площу квартири – тут є мінімум декоративних елементів, щоб не захаращувати простір

Крім того, чіткість та зібраність інтер'єру прочитується у виборі геометричних форм, які присутні у всіх приміщеннях квартири.

Интерьер санузла продолжает стилистику гостиной и спальне, как в выборе цветовой гаммы, так и в выборе отделочных материалов
Інтер'єр санвузла продовжує стилістику вітальні та спальні, як у виборі колірної гами, так і у виборі оздоблювальних матеріалів