В

роботу авторам проекту дісталася стандартна квартира з коридорами та кімнатами, яких необхідно було позбутися, створивши вільний зручний простір з відкритим плануванням для молодої сімейної пари. Завдяки таким перетворенням у приміщенні завжди багато повітря та природного освітлення. А для того, щоб візуально ще більше збільшити простір, основою колірної гаммою при оформленні є світло-сірий відтінок, який виконує роль ідеального нейтрального фону, на якому архітектори розташували справжню виставку сучасного дизайну.

Об'єкт: квартира MAD

Розташування: Гонконг, Китай

Автор: студія дизайну JAAK

Рік реалізації: 2016

Авторам интерьера не пришлось использовать множество выразительных средств для оформления пространства. Для достижения необходимого впечатления было достаточно создать правильную мебельную композицию, которая собрала в единое целое все помещение
Авторам інтер'єру не довелося використати безліч виразних засобів для оформлення простору. Для досягнення необхідного враження було достатньо створити правильну меблеву композицію, яка зібрала в єдине ціле приміщення.

Власники квартири надали авторам проекту відправну точку для оформлення інтер'єру . Це відомий диван з колекції Inheritance, випущений у 2011 році у Лос-Анджелесі, американським дизайнером Стефаном Кенном. Його особливість у тому, що він легко поєднує в собі риси авангардизму та строгості, завдяки чому не сковує авторів інтер'єру у виборі інших предметів меблів, а навпаки – дає їм карт-бланш у визначенні стилістики простору.

Основу изделия составляет стальной каркас, который украшают удобные мягкие подушки. Цветовая гамма и материал варьируется
Основу виробу становить сталевий каркас, який прикрашають м'які зручні подушки. Колірна гама та матеріал варіюється

Взявши за основу шедевр від Стефана Кенна, інші компоненти були зібрані навколо нього, склавшись в ідеальну цілісну картину. В одному приміщенні тут розташована вітальня-їдальня-кухня та спальня, відділена перегородкою, а також невеликий передпокій та санвузол.

Спальное место идеально вписано в общее пространство, отделенное от гостиной с помощью удобной перегородки
Спальне місце ідеально вписано в загальний простір, відокремлений від вітальні за допомогою зручної перегородки

Враховуючи невелику кількість квадратних метрів — використання їх з максимальною ефективністю — було першочерговим завданням, тому, крім дизайнерських меблів, тут є велика кількість ніш для зберігання, полиць і шаф, акуратно «втоплених» у стіни квартири.

Вместительные шкафы позволяют хранить не только личные вещи, но и даже мебель, которая в данный момент не нужна
Місткі шафи дозволяють зберігати не тільки особисті речі, але і навіть меблі, які в даний момент не потрібні

Крім того, навіть перегородка, що розділяє зону вітальні від спальні, також виконує подвійну функцію, «порізану» полицями для різних дрібниць. При цьому всі поверхні цих вбудованих стелажів зробили гладкими і світлими, щоб не привертати до них непотрібну увагу, оскільки головний акцент зроблений на меблевій композиції у вітальні.

Все детали интерьера нацелены на создание гармоничного образа
Усі деталі інтер'єру націлені створення гармонійного образу

Враховуючи любов власників до сміливих експериментів та змішання стилістик, дизайнери запропонували прикрасити простір справжніми іконами та безперечними бестселерами у світі меблевого мистецтва — кріслом MR 534, більш відомим як Weissenhof, яке створив Людвіг Міс ван дер Рое в 1927 році. Другий же шедевр, від якого важко відвести погляд — це класика від неймовірного Ле Корбюзьє — його розкішна «машина для розслаблення», як він її охарактеризував, а саме — софа-крісло LC4 Chaise Lounge, спроектована далекого 1928 року. Інноваційна модель зараз знаходиться в постійній експозиції Музею Сучасного Мистецтва, і, крім того, майже 90 років прикрашає найкращі інтер'єри по всьому світу.

Софа LC4 Chaise Lounge от Ле Корбюзье, 1928 год
Софа LC4 Chaise Lounge від Ле Корбюзьє, 1928 рік

Саме таку композицію запропонували власникам невеликих апартаментів у Гонконгу, і вони з радістю погодилися, адже класика завжди в моді, а про зручність та функціональність цих меблів говорити не доводиться. Інтер'єр приміщення доповнили живими рослинами, і подушками з яскравими принтами, проте, вся увага тут зосереджена на меблів, які самі по собі є головною прикрасою в будинку.

Спальное место является органическим продолжением интерьера гостиной
Спальне місце є органічним продовженням інтер'єру вітальні

Крім очевидної візуальної привабливості простору - воно дивує своєю зібраністю та компактністю, нараховуючи при цьому все необхідне для комфортного життя її власників.

Для экономии пространства все стены в этом помещении занимают удобные ниши для хранения
Для економії простору всі стіни в цьому приміщенні займають зручні ніші для зберігання.

Як казав видатний німецький архітектор-модерніст Міс ван дер Рое, чиї шедеври стали основою зовнішності не тільки меблевого дизайну, а й міської архітектури минулого століття — «Менше – значить більше».

Небольшие компактные апартаменты подкупают своей сдержанностью, собранностью и функциональностью
Невеликі компактні апартаменти підкуповують своєю стриманістю, зібраністю та функціональністю