Е

то робота українського архітектора Дмитра Гриневича, яка розташована у місті Ельзас на Північному Сході Франції. Квартира знаходиться в старовинному будинку одного з історичних районів міста, і її внутрішнє оздоблення підкреслює вишукану архітектуру будівлі, і романтизм столиці регіону Гранд-Ест, що увібрав шарм Франції, і строгість Німеччини, з кордоном якої межує Страсбург.

Об'єкт: квартира Women's residence

Розташування: м. Страсбург, Франція

Автор проекту: Дмитро Гриневич, бюро Workshop Dmitriy Grynevich

Площа: 113 м²

Рік реалізації: 2018

Фото: Григорій Фрідман

Монохромная цветовая гамма гостиной создает атмосферу камерности, которая разбавлена ярким светом льющемся сквозь высокие окна эркера
Монохромна колірна гама вітальні створює атмосферу камерності, яка розбавлена яскравим світлом, що ллється крізь високі вікна еркера.

Вишукані апартаменти були створені для дівчини, яка захоплюється подорожами, йогою та активними видами спорту. Дізнавшись про переваги власниці, автор проекту створив елегантний інтер'єр, декоративне наповнення яких підкреслює її особливості характеру і внутрішній світ.

 Акцент в интерьере гостиной сделан на оригинальную стену украшенную декоративным панно из 3D-панелей
Акцент в інтер'єрі вітальні зроблений на оригінальну стіну, прикрашену декоративним панно з 3D-панелей.

Спочатку приміщення квартири було порізане стінами і коридорами, яких необхідно було позбутися для створення чистого і відкритого простору, наповненого природним світлом. У результаті, квартира налічує велику вітальню, суміщену з кухнею та їдальнею, вбиральню, спальню з окремим санвузлом та кімнату для відпочинку та медитації.

Особенное место в интерьере занимают репродукции работ американского фотографа Родни Смита
Особливе місце в інтер'єрі займають репродукції робіт американського фотографа Родні Сміта

Колористична гамма апартаментів - монохромна, витримана в м'яких сірих відтінках, розбавлених кольорами у вигляді декоративних елементів. У головного приміщення в будинку спочатку був великий козир — напівкруглий еркер з високими вікнами, який перетворили на обідню зону, яка радує погляд чудовою панорамою на міські вулиці Страсбурга.

Для оформления пространства автор использовал мебель и предметы освещения от таких европейский фабрик: Minotti, Poliform, B&B Italia, Pablo Contour Lamps
Для оформлення простору автор використав меблі та предмети освітлення від таких європейських фабрик: Minotti, Poliform, B&B Italia, Pablo Contour Lamps

Кухня займає невеликий простір, гармонійно вписаний в загальну стилістику, завдяки світлим робочим поверхням, виконаним з натурального мармуру.

Небольшая кухня несмотря на свою компактность включает все необходимое для работы
Невелика кухня незважаючи на компактність включає все необхідне для роботи

Головною окрасою лаунж-зони вітальні є витончена люстра, що нагадує дитячі мильні бульбашки, що розлітаються в різні боки, що надає простору відчуття легкості та свіжості на противагу строгості загальної стилістики інтер'єру. Велика і затишна спальня, об'єднана з ванною кімнатою, також не позбавлена цікавих деталей у вигляді перегородки з прозорого скла, порізаного геометричним малюнком рам чорного кольору, який контрастує зі світлими стінами.

Интегрированная в интерьер спальни ванная комната ограждена стеклянными перегородками, что добавляет помещению ощущение легкости
Інтегрована в інтер'єр спальні ванна кімната захищена скляними перегородками, що додає приміщенню відчуття легкості.

Гостьова, яка виконує додаткову функцію кімнати для медитації, відрізняється від решти приміщень у будинку своїм оформленням.

Интерьер получился функциональным и сдержанным, а предметы искусства и арт-объекты придают ему особый шарм и собственный характер
Інтер'єр вийшов функціональним і стриманим, а предмети мистецтва та арт-об'єкти надають йому особливого шарму та власного характеру.

Так, на одній із стін приміщення розмістилося текстурне контррельєфне зображення символу буддійського вчення, яке відображається у великому круглому дзеркалі, розташованому навпроти, що створює ефект глибини простору.

Стена комнаты покрыта натуральным мхом приятного зеленого цвета, дающего ощущение единения с природой.
Стіна кімнати покрита натуральним мохом приємного зеленого кольору, що дає відчуття єднання з природою.
План с расстановкой мебели
План з розміщенням меблів