Професійні теплиці – це гарне вкладення, оскільки займатися рослинництвом та отримувати врожай овочів, ягід, зелені в Україні можна цілий рік. В парниках, що опалюються, ви можете займатися вирощуванням ранніх культур, вітамінної зелені, розсади для подальшої висадки, що робить цей бізнес особливо вигідним. Щоб промислова теплиця давала якісний урожай, необхідно подбати про організацію господарського процесу. Це дозволить у майбутньому витрачати менше часу на обслуговування теплиці.

Переваги тепличних комплексів великих розмірів

Теплиці під ключ виграють у традиційного методу вирощування культур коштом своїх основних переваг:

  • Цілорічний бізнес. Вирощувати продукцію на продаж можна цілий рік, що забезпечить вас стабільним збиранням урожаю.
  • Висока врожайність. Ви можете досягти підвищення врожайності на меншій площі землі внаслідок контролю кліматичних умов та спеціальних методів догляду за рослинами.
  • Якість продукції. Шляхом створення оптимального мікроклімату вдається домогтися врожаю високої якості, стійкого до пошкоджень і більш тривалого зберігання.
  • Екологічність. Підтримується шляхом застосування спеціальних методів захисту культур від шкідників та хвороб.
  • Автоматизація керування. Тепличні конструкції оснащуються сучасними системами автоматизації, що знижує витрати на трудові ресурси та підвищує ефективність виробництва.

Як створити оптимальний мікроклімат у теплицях?

Промислові теплиці з полікарбонату свідомо передбачають використання матеріалів, які забезпечують найкращі умови дозрівання врожаю. Якщо ви прагнете підвищити врожайність у парнику, то для цього потрібно укомплектувати його різним обладнанням:

  • Крапельний полив. Подається відразу в прикореневу зону, що дасть змогу знизити витрату води та підтримувати якісний полив ґрунту.
  • Обігрів. Щоб забезпечити оптимальне зростання культур, необхідно підтримувати температурний режим у приміщенні у холодний період.
  • Додаткове висвітлення. Економні фітолампи продовжать світловий день та активують зростання та вегетацію рослин.
  • Автоматичне провітрювання. Налагоджений процес повітрообміну зможете регулювати рівень вологості, температуру, якість повітря всередині конструкції.

Якщо вартість автоматизації процесів за раз велика для вас, ви можете робити це поступово. Використання якісного стільникового полікарбонату як покриття для теплиці великих розмірів дозволить підвищити рівень освітленості та знизити тепловтрати. Такий матеріал зберігає тепло, чудово пропускає світло, не тьмяніє, легко піддається очищенню. За бажанням ви можете виконувати розбирання та монтаж конструкції в іншому місці.