Т

енденція wabi-sabi не поспішаючи займає лідируючі позиції серед ключових дизайн напрямків. Класика мінімалізму, концептуальність feng-shui та комфорт hygge, поступилися перед філософським прийняттям wabi-sabi. Чим же цей стиль припав до душі вимогливим естетам, і як включити wabi-sabi у свій інтер'єр – на ці запитання ми відповімо сьогодні!

Wabi-sabi - философское направление дизайна интерьеров, которое необходимо понять
Wabi-sabi - філософський напрямок дизайну інтер'єрів, який необхідно зрозуміти

Що таке wabi-sabi?

Wabi-sabi - це японська філософія, що існує з XV ст. Сам термін поєднує два японські поняття. Wabi символізує навмисну, сільську простоту, смирення та гармонію з природою. Проповідує прийняття себе та навколишнього світу. Sabi, з іншого боку, символізує довголіття, наполегливість та красу, яка приходить із досвідом. Якщо звернутися до практики wabi-sabi, це пошук краси в недосконалості. Для багатьох естетів wabi-sabi перестав бути лише дизайнерським трендом, а став скоріше керуючим принципом життя.

Стиль который раскрывает красоту в несовершенстве
Стиль, який розкриває красу в недосконалості

Інтер'єр у стилі wabi-sabi складається з автентичних деталей, світлих і тіньових фонових дозволів, простих та уривчастих ліній. Це естетика, яка знаходить красу у недосконалості. Ліжка з піддонів, грубі полиці з необробленої деревини, улюблені квіти в бетонних горщиках, м'ята лляна постіль, декор тільки ручної роботи. Нічого ідеального, лише чудові недоліки. Шанувальники інтер'єрів wabi-sabi знаходять гармонію в справжності, ексклюзивності та автентичності.

Откровенно андерграундное направление дизайна, как подводные океанские течения, оказывает влияние климат целых континентов. В нашем случае – на остальные стили интерьера и на наше отношение к быту.
Відверто андерграундний напрямок дизайну, як підводні океанські течії, впливає клімат цілих континентів. У нашому випадку – на інші стилі інтер'єру та на наше ставлення до побуту.

Любов до простоти часто наштовхує порівняння wabi-sabi з мінімалізмом. Однак суть дизайну в стилі wabi-sabi полягає не у позбавленні від речей, а в тому, щоб почуватися в гармонії з навколишнім простором. Також wabi-sabi порівнюють із концепцією hygge. Але і в цьому випадку, на відміну від своїх попередників, стиль акцентує увагу на природності, гармонії з природою, органічній формі та унікальних недоліках, які нагадують нам про пройдений шлях.

Просто не означает дешево. Выбранный стиль изобилует ручной работой, пусть немного грубовато, но это то что запомниться навсегда
Просто не означає дешево. Вибраний стиль рясніє ручною роботою, нехай трохи грубувато, але це те, що запам'ятатися назавжди

Огляньтеся навколо: надламаний горщик для квітів з колекції Вашої бабусі, усі подряпини на дерев'яному столі, злегка потертий кут стільця - це все і є краса недоліків, яку проповідує wabi-sabi. Адже саме вони є зберігачами найпотаємніших спогадів. Звичайно, в стилістиці wabi-sabi розібратися непросто, тому ми зібрали кілька основних порад, які подарують Вашій оселі недосконалу красу.

С чувством меры и грамотно используя наши советы стиль красиво реализуется в вашем интерьере.
З почуттям міри та грамотно використовуючи наші поради стиль красиво реалізується у вашому інтер'єрі.

Перша порада: цінувати натуральні матеріали та ручну роботу

Насправді, це досить просто. Стилістика wabi-sabi має на увазі гармонію з природою, тому натуральні матеріали та ексклюзивні вироби ручної роботи є основою інтер'єру, який зберігає приємні спогади. Віддайте перевагу столу, виготовленому в місцевій майстерні, керамічній вазі з шоуруму місцевого дизайнера або старовинній тарілки з колоритного блошиного ринку.

Сундук, корзина, журнальный столик, все что может быть так дорого для ваших воспоминай, найдет свое место.
Скриня, кошик, журнальний столик, все, що може бути так дорого для ваших спогадів, знайде своє місце.

Друга порада: спрощуй

Wabi-sabi стиль простоти та функціональності. При виборі дизайну аксесуарів необхідно враховувати ці особливості. Декоративні чаші та підноси є відмінним вибором, як і кімнатні рослини, у бетонних горщиках, що освіжають простір.

Любовь к своим вещам, ценность которых уже не так очевидна, и грубые шрамы, которые оставила ваша жизнь на их поверхности воплощается в нетривиальном дизайне
Любов до своїх речей, цінність яких вже не так очевидна, і грубі шрами, які залишило ваше життя на їхній поверхні втілюється в нетривіальному дизайні

Третя порада: любите чудові недоліки

Wabi-sabi навмисно акцентує увагу на красі недоліків. Не варто боятися залишити грубий край або дати нове життя склеєній чаші, м'ятій постелі та підвісній лампі без абажурів. Вам не обов'язково бути дизайном експертом або мати великі бюджети. Просто любите все у вашому будинку, адже краса у прекрасних недоліках.

Чтобы полюбить этот стиль, действительно необходимо проникнуться философией, которую он воплощает собой.
Щоб полюбити цей стиль, дійсно необхідно перейнятися філософією, яку він утілює собою.

Прийняття, краса в недоліках та особиста автентичність роблять стиль wabi-sabi обов'язковим у Ваших інтер'єрах цього року.