Італія – чудова країна, яка відчиняє двері перед українцями. Тут приємний клімат, зручна інфраструктура та не такі високі ціни, як в інших країнах Європи. Італія дуже лояльно ставиться до приїжджих, оскільки більшість її економіки зав'язана на туристах. Але не лише з метою туризму варто розглядати цю країну. Італія – чудове місце для постійного проживання. Зображення з видом на міський пейзаж заходу сонця з фігурами статуй, що дивляться на місто з даху будівлі в Італії.

Яка вона Італія

Ця країна знаходиться в Центральній Європі, завдяки чому має вигідне географічне розташування. З Італії легко можна дістатися будь-якої країни Європи. Клімат тут теплий та приємний. Місцеві жителі безтурботні та дуже цінують вільний час. У робочі дні вони неквапливо попивають каву на сніданок або в обідню пору. Увечері або у вихідні вони полюбляють пити вино у різних його варіаціях. Відчути себе справжнім італійцем можна ще перебуваючи в Україні. Для цього достатньо купити просекко, асті або вермут Мартіні на сайті maudau.com.ua, де представлений широкий вибір вин від італійських брендів.

Робота та освіта в Італії

Українці нарівні з італійцями можуть здобувати освіту в школах та університетах. При цьому громадяни України можуть отримувати її безкоштовно, але лише на італійськомовних напрямках. Однак кожен семестр є збір від 400 до 600 євро. Його лякатися не варто, оскільки практично всі студенти отримують стипендію розміром 900 євро на місяць. У плані роботи – відразу після заявки на посвідку на проживання українці можуть піти працювати. При цьому в країні дуже гнучка система – можна знайти найману постійну або сезонну роботу та бути самозайнятим. Якщо є вища освіта та досвід роботи у будь-якій сфері, можна піти на курси з перепідготовки або ж навчатися за рахунок роботодавця.

Італійці та їхня кухня

Перебуваючи в Італії, варто зважати на те, що італійці з благоговінням ставляться до своєї культури та кухні, як невід’ємної її складової. Кухня Італії відома різноманітністю та вишуканими смаками: паста, піца, свіжі салати та сири. Кожен регіон країни має унікальні кулінарні традиції. Спробувати італійську кухню можна і в Україні. Допоможуть у цьому соуси та маринади з асортименту МАУДАУ, які доставлені прямісінько з Італії.

Соціальна підтримка та медична допомога

Якщо ви тільки приїхали до Італії, і у вас немає свого житла, то можете тимчасово розміститися в:

  1. мережі центрів надзвичайного прийому (CAS);
  2. системі прийомів та інтеграції (SAI).

Також у деяких випадках держава дає тимчасове житло у готелях, релігійних організаціях чи приватних осіб. Існують і фонди, які за рахунок пожертв оплачують перебування в країні. У всіх вищезазначених випадках оформленням документів займаються держава чи благодійники. Якщо ж ви знайшли житло самостійно, необхідно оформити «декларацію про гостинність» у Головному відділенні поліції протягом 48 годин. Після подання заявки на ВНП, українці можуть отримати право на медичне обслуговування так само, як і громадяни Італії.