Внаслідок власних відмінних рис та переваг перед іншими методами побудови, модульне домобудівництво користується чималим попитом. Результативне та раціональне капіталовкладення, модульний будинок — це практично невелике житло, що можна розібрати, перемістити в інше місце та знову скласти.

Різниця з капітальною конструкцією гарантує особливе спрощення для реалізації процесу, і в такому випадку не будуть потрібні дозвільні папери, а отже, практично ніяких проблем, ніяких затримок, жодного будівельного сміття.

Модульний будинок

Сучасні види спорудження

У разі якщо на вашій ділянці зараз стоїть єдине модульне житло, вам буде складно відшукати залишки його будівництва та установки. Це пов'язано зі складовою формування модулів і є одним із значущих позитивних нюансів технологічного процесу. Розмова йде щодо того, що частина (модуль) виробляється на заводі 2 місяці.

Потім все знаходиться в залежності від ходу монтажу конструкції безпосередньо на ділянці — в основній масі випадків це забирає всього 5 діб, при цьому приблизно 2 доби віддається на закладку основи будинку. З цієї причини отримати оброблене житло можливо за невеликий період.

Крім цього, його мобільність дає можливість перемістити житло в найбільш зручне місце відповідно до ваших уподобань. До речі, схильність до переїзду можливо застосовувати не тільки з метою того, щоб відшукати найкращий простір для проживання, а й, безумовно, за потреби продати модульний будинок.

Деревʼяний модульний будинок

Планування та підбір будматеріалів

Базою для побудови модульних будівель вважається деревина, найкращий матеріал для цієї будівельної технології. Дерево вважається одночасно міцною основою та значущою складовою екології.

З метою утеплення модульних будівель застосовується кам'яна вата або пінополістирол. Вата застосовується більшою мірою через її відмінну стійкість до вологи і тепла.

Зовнішня обробка незмінно на розсуд власника, однак неможливо не зосередити інтерес на властивостях та практичності підібраного виду. Фахівці вважають, що правильніше в цілому, якщо:

  • вінільний або сталевий сайдинг;
  • об'ємна штукатурка;
  • деревина;
  • фіброцементна плитка.

Переваги та мінуси технології

З-поміж позитивних сторін модульного будівництва необхідно виділити відповідні характерні риси:

  1. Експлуатаційна багатофункціональність.
  2. Звичайний, доступний дизайн та збірка.
  3. Доцільність і зручність.
  4. Мобільність може бути реалізована за кількома обставинами.
  5. Екологічна захищеність та енергоефективність.
  6. Легка, але міцна основа.
  7. Виконаний ремонт за замовчуванням.
  8. Інвестиційна рентабельність будівлі.

До недоліків модульних конструкцій можна віднести:

  1. Обмежені плани (хоча в деяких випадках це не має значення).
  2. Архітектурні зміни неможливі через структуру й конфігурацію.
  3. Потрібно залучати дороге обладнання.
  4. Необхідність вентиляції.

Однак варто знати, що, завчасно знаючи ці нюанси, можна запобігти їх появі. Модульні приватні будинки — це дійсно вигідне, практичне та універсальне рішення. Будуйте швидко — живіть впевнено та комфортно.