Кухня – особлива зона. Тут відбувається готування та вживання їжі, тому важливо, щоб ця кімната була не тільки естетично оформленою, а й практичною у догляді. Для обробки кухні часто використовується плитка, дерево, кахель, цегла, але ці матеріали дорогі і не можуть забезпечити ту атмосферу затишку, яку створюють шпалери для кухні Art-oboi. У кухні постійно буває вологість, протяги, температурні перепади, тому важливо, щоб шпалери стійко протистояли цим негативним чинникам.Шпалери на кухні

Шпалери на кухні — це:

  • затишок, адже шпалери створюють домашню комфортну обстановку, порівняно з плиткою або фарбуванням;
  • широкий вибір дизайнерських та колірних рішень, які дозволяють купити полотна, здатні гармонійно доповнити будь-який інтер'єр;
  • тривалий термін експлуатації. Завдяки сучасним технологіям друку у продажу представлені шпалери, стійкі до миття та подряпин.

У продажу доступні як бюджетні, так і дорожчі варіанти кухонних шпалер. Найкращий варіант — вінілові полотна на флізеліновій основі або фотошпалери.

Як правильно підібрати шпалери на кухню?

Як уже згадувалося, це приміщення має свою специфіку, тому до вибору шпалер сюди варто поставитися з підвищеною увагою. Вибираючи шпалери на кухню враховуйте:

  • наявність пари та часті забруднення. Віддавайте перевагу матеріалам, які придатні до миття та невибагливі у догляді;
  • вплив високих температур та сонячних променів. З часом яскраві фарби можуть вигоріти або набути жовтого відтінку. Якісні дорогі полотна захищені від цього;
  • гармонійний дизайн. Важливо, щоб малюнок шпалер відповідав тематиці кухні та не перевантажував загальний інтер'єр. Правильно підібрані кольори підвищують апетит та піднімають настрій.

Вінілові шпалери є одними з найбільш популярних в кухонному просторі. Вони досить міцні, легко миються, служать тривалий час і не вицвітають на сонці Різні кольори та відтінки дозволяють створити будь-який інтер'єр. Вони не вбирають бруд, жир, запахи, тому найкраще підходять для кухні. Чим щільнішими вони будуть, тим краще вони зможуть замаскувати дефекти стін, якщо такі є. Особливо варто відзначити фотошпалери зі їстівними тематичними принтами. Вони стильно прикрасять обідню зону, район кухонного фартуха чи основну стіну. Кухонні шпалери представлені в широкому ціновому сегменті, але краще віддати перевагу моделям у середньому та високому діапазоні, вони більш довговічні. Саме такі зразки можна замовити у компанії Арт-Шпалери.