Реле – одна з основних деталей конструкції кожного холодильника. Саме реле відповідає за запуск двигуна-компресора. Крім того, представлена деталь виконує також важливу захисну функцію, оберігаючи мотор від перегріву, впливу підвищених струмів. Тому у разі поломки реле немає можливості експлуатувати холодильне обладнання у звичному робочому режимі.

В результаті виходу з ладу пускового реле важливо звернутися на сервіс Master911, щоб відшукати та викликати спеціаліста, здатного допомогти підібрати відповідні запчастини для заміни.

Причини ламання реле

Перед тим, як зробити висновок, що в холодильнику вийшло з ладу саме реле, необхідно ознайомитись з особливостями його роботи.

Реле працює наступним чином:

  • Якщо відбувається запуск мотора та його подальша експлуатація у штатному режимі, захист не спрацьовуватиме.
  • Якщо струм, що споживається, перевищує зазначену норму, реле автоматично спрацьовує, щоб знеструмити ланцюг.

В результаті захисна функція реле дозволить захистити електричний ланцюг компресора, що особливо важливо під час різких стрибків напруги в мережі. Крім того, представлена деталь допомагає захистити мотор від занадто низької напруги, від перегріву під час тривалої роботи та інше.

Однак поломка реле в сучасних холодильниках часто відбувається за однією з трьох найпоширеніших причин:

  1. Пружинна пластина втрачає попередні показники пружності.
  2. Відбувається перегрів спіралі, що нагріває.
  3. Здійснюється заклинювання рухомих контактів.

Зрозуміти, що потрібний терміновий ремонт реле, дуже просто: компресор працюватиме на знос, не вимикаючись. У деяких моделях холодильника відзначають "відмову" двигуна включатися в роботу.

Від чого залежить вартість ремонту реле у холодильному устаткуванні?

З огляду на конструктивні особливості кожного холодильника відремонтувати реле самостійно не вдасться. З цієї причини знадобиться обов'язкова допомога досвідчених фахівців, які готові приїхати за вказаною адресою.

Незважаючи на те, що клієнт може спочатку ознайомитись з актуальним прайсом, де вказано ціни з позначкою «від», остаточну вартість називає майстер після діагностики. Точна вартість залежить від наступного списку факторів:

  • Характер поломки, ступінь складності.
  • Марка та модель холодильного обладнання.
  • Можливі причини несправності.
  • Наявність/відсутність інших несправностей.

Крім того, ціна залежить від подальшого розв'язання проблеми – ремонт реле або повноцінна заміна, якщо деталь не піддається відновленню. В останньому випадку до вартості роботи майстра необхідно додати та вартість нової деталі, яка буде підібрана з урахуванням особливостей марки та моделі техніки. Професіонал проведе діагностику та допоможе підібрати оригінальні комплектуючі на заміну або якісні аналогові запчастини, які підходять для холодильника конкретного бренду.