З

Тиль фьюжн - це вибір творчих людей, які заперечують банальність та буденність у всіх проявах. Такі люди не допускають невиразності, сприймаючи життя як платформу для безперервної творчості. Стиль фьюжн - стиль «божевільних» речей, ідеї якого виникають в екстравагантних мріях дизайнерів. Фьюжн дозволить Вам прикрасити спальню тільки однією вазою, тільки якщо це буде антична амфора. Або Ви можете розмістити у вітальні вінтажний диван, без класичних «оборок». Іншими словами, концепція ф'южн уособлює злиття уяви та реального дизайн-контексту.

Сочетание нетривиальных текстур, несочетаемых фактур олицетворяет стиль фьюжн.
Поєднання нетривіальних текстур, непоєднуваних фактур уособлює стиль фьюжн.

Стиль фьюжн поєднує у собі речі, які здавалося б абсолютно протилежні. Наприклад, перший стіл виконаний у цьому стилі у 80-х роках, складався з металевого каркасу, дерев'яної стільниці та прикраси з перламутру. Сьогодні ми спробуємо визначись головні постулати стилю фьюжн та осмислити у чому секрет його багаторічної популярності.

Фьюжн родом из ярких, дерзких 80-х, эти аспекты отображены в эстетике  этогостиля.
Фьюжн родом із яскравих, зухвалих 80-х, ці аспекти відображені в естетиці цього стилю.

Дизайнерський смак

Фьюжн вважається стилем дизайну, в якому формування загальної композиції засноване лише на емоціях. Тому ключем до успіху стилю ф'южн є чистий дизайнерський смак.

Только истинный эстет способен разглядеть красоту противоречий.
Тільки справжній естет здатний розглянути красу протиріч.

Гармонія

Матеріал, фактура, колір, текстура та форма мають створити єдність у просторі, деталі та аксесуари мають створювати однорідне композиційне рішення. Змішування різних стилів – це тонка гра, яку необхідно стримувати у балансі. Для цього слід пам'ятати кілька аспектів:

  1. З одного боку, в інтер'єрі домінує максималізм - щільна оббивка, громіздкі аксесуари. З іншого боку – яскравий шик, що надає тривіальним предметам оригінальної подачі.
  2. Покриття можуть бути виконані зі штучної шкіри та співіснувати з драпіруванням у стилі ампір.
  3. Класичні меблі можуть бути обтягнуті тканиною в стилі прованс або wabi-sabi і співіснувати із фіранками з органзи з елементами кристалів.
  4. Розміщення меблів може бути виконане за принципом «острова», поїсти сконцентрованою посередині кімнати.
  5. Репродукції картин епохи Відродження можуть гармонійно співіснувати із сімейними фотографіями та пам'ятними листівками, що привезені з подорожей.
Гармония - это главная составляющая стиля фьюжн.
Гармонія – це головна складова стилю фьюжн.

Фьюжн - колоніальна розкіш і бешкетний бунт

Справжнім героєм інтер'єру ф'южн є декор. Стіна із зображенням мультяшного персонажа може служити фоном для великого дивана, обтягнутого тканинами зі східними мотивами, і бути збалансованим скляним столом із пластиковими стільцями у формі долоні людини. Важливо пам'ятати деталі, які зроблю таке поєднання доречним:

  1. Розкіш гармонізується простотою: шкіряні покривала у поєднанні зі стриманими матовими чорними світильниками.
  2. Нейтральні відтінки використовуються для покриття стелі та дверей. Яскраві палітри - бірюзові, зелені, золоті та малинові, червоні, помаранчеві та сині, фіолетові беруться за основу для меблювання, деталізації та настінних покриттів.
  3. Фьюжн підходить для інтер'єру будь-якого типу простору: оригінальні стільці в їдальні, хай-тек світильники, античні рами для картин.
  4. Фактура матеріалів орієнтована високу тактильність. Задоволення не тільки дивитися на речі, але й торкатися їх.
Целостность всех несочетаемых предметов — это конечная цель дизайна в стиле фьюжн.
Цілісність всіх непоєднуваних предметів - це кінцева мета дизайну в стилі фьюжн.

Анімалістичний принт

Географічні координати появи стилю фьюжн відбилися на використанні в інтер'єрі великої кількості рослинних мотивів та анімалістичних принтів. Для цього стилістичного спрямування характерне захоплення культурною спадщиною Африканського континенту.

Принты с использованием растительных и анималистичных мотивов - это выразительная особенность стиля фьюжн.
Принти з використанням рослинних та анімалістичних мотивів – це виразна особливість стилю фьюжн.

Фактура аксесуарів

Однією з найголовніших характеристик стилю фьюжн є розкішні текстури текстилю, акцентів та аксесуарів. Подушки з ручною вишивкою золотою ниткою, перські та марокканські килими чудово вписуються в оригінальну естетику.

Текстурные детали предопределяют завершённость общей концепции дизайна.
Текстурні деталі визначають завершеність загальної концепції дизайну.

Пропорції

Для поєднання непоєднуваного важливі деталі. Як і будь-який творець дизайнер повинен балансувати на межі чудової ідеї та раціональності її реалізації. У стилі фьюжн дуже тонка грань між елегантністю і відсутністю смаку, дизайнеру необхідно дотримуватися пропорцій і усвідомлювати питання доречності, щоб створити такий інтер'єр.

Стиль фьюжн строится на балансе пропорций и уместности сочетаний.
Стиль фьюжн будується на балансі пропорцій та доречності поєднань.

«Друге життя» вінтажу

Фьюжн поєднує розкіш vintage предметів з історією та прогресивність дизайну інновацій. Це новий погляд на вічні істини, які завжди будуть актуальними. Зрештою, вінтаж містить у собі культурний код, завдяки якому має особливу енергетику.

Винтаж обладает особым очарованием и заключает в себя культурное наследие.
Вінтаж має особливу чарівність і містить культурну спадщину.