Б

велике щастя мати свій будинок чи дачу. Це дає можливість не тільки вирощувати свіжі овочі та фрукти, але й якісно та корисно відпочивати: влаштовувати посиденьки біля вогнища, засмагати та купатися у власному басейні та навіть ночувати під зірками!

Спальне місце просто неба врятує вас від давлячої задухи стін і внесе в літній відпочинок трохи романтики.

Старий добрий гамак

На сьогоднішній день виробник пропонує великий вибір гамаків: одно- або двомісні, з жорсткою основою або гамак-мішок, з капюшоном і без.

Гамак-мішок, звичайно, не найкращий варіант для регулярного сну на вулиці, але це найкращий спосіб відчути себе дитиною у колисці природи.

Мечта любого жителя города
Мрія будь-якого мешканця міста

Просторі гамаки з жорсткою основою цілком підійдуть для нічного сну на вулиці, головне закріпити його не надто високо, щоб випадково не впасти під час сну.

Ближче до природи

Ще один комфортний спосіб - покласти на землю жорсткий просторий матрац, якщо у бабусі на горищі завалялася перина, вона буде як ніколи до речі! Розташувати таке ложе найкраще на водонепроникному матеріалі - клейонці або щільному поліетилені.

Будівельні палети також відмінно підійдуть як підкладка, а щоб захиститися від комах можна спорудити балдахін з москітної сітки або легкого тюлю.

Але найкращим рішенням буде купити надувний матрац, він не тільки на дачі вам знадобиться. Будь-який пікнік або сімейний відпочинок на природі буде помітно комфортнішим з таким матрацом.

Дорослим поніжитися, а дітям пострибати.

Мобильное решение, но на земле
Мобільне рішення, але на землі

Повітряне ліжко

Якщо у вас на ділянці є дерева з товстими міцними гілками, то організувати ліжко, що ширяє, не складе труднощів. Достатньо надійної основи та м'якого товстого матраца, а також міцних мотузок. Як підкладка також можна використовувати будівельні палети.

Старые паллеты и матрас и вы глубоком сне
Старі палети і матрац і ви глибокий сон

Прикрасивши таке ложе прозорим балдахіном та маленькими ліхтариками, можна потрапити у справжню літню казку.

Підвісні намети

В принципі, можна обійтися і звичайним наземним наметом, але як це банально і нудно! До того ж, у ній ви зовсім не захищені від усіляких козичок-черепашок та задухи.

Для дачи, вероятно это лучшее решение
Для дачі, ймовірно, це найкраще рішення

Спеціальні підвісні намети-кокони, які кріпляться до товстої гілки дерева, врятують вас від спеки та комах. Плавно погойдуючись на вітрі, таке ложе стає колискою на свіжому повітрі. Якщо ніч буде досить холодною, можна просто застебнути отвір-дверцята на блискавку і насолоджуватися довгим літнім сном.