11

травня відбулося офіційне відкриття оновленого бібліотечного простору, розташованого за адресою вул. Устияновича, 4 у Львові. Ревіталізація тривала з 2015 року, та успішно завершилася завдяки спільним зусиллям кількох організацій: активній роботі міської ради Львова, співробітникам бібліотеки та учасникам UrbanIdeas.

Фото зала с белыми стенами и книжными стеллажами

За цей час у приміщенні замінили систему опалення, вентиляції та електропостачання. Крім цього, внесли істотні зміни в інтер'єр. Тепер тут з'явилася нова виставкова зала, простір для творчості, коворкінг і навіть невелика кав'ярня.

Фото людей сидящих за столом в окружении книжных стеллажей

Бібліотека розташована в квартирі будівлі, побудованої на початку ХХ століття, що надає їй особливої значущості та унікальності. Атмосферу простору повністю зберегли, оновивши внутрішнє приміщення за допомогою нової системи освітлення, реставрації вікон та міжкімнатних дверей (зберігши при цьому їхню автентичність), встановлення нових меблів та ексклюзивних книжкових стелажів, закупівлі нової сучасної літератури.

Фото интерьера кухни библиотеки с белым овальным столом, белыми стульями и барной стойкой

Ми хотіли створити публічну локацію, в якій збиратимуться урбаністи та архітектори, для обговорення та вирішення питань, що стосуються Львова. Цей проект є унікальним та дуже важливим не лише для нашого міста, а й усієї України », - розповіла Наталія Бунда, директор департаменту розвитку міської ради Львова.

Оборудование для просмотра видео