Ще 10-20 років тому для вітальні чи спальні було досить елегантної люстри та невеликих бра. Але сучасний інтер'єр вимагає більш функціональних та неординарних рішень. Представлені над ринком освітлювальні прилади повністю задовольняють цю потребу. Рекомендуємо каталог нових світильників в магазині Svitlo House https://svitlohouse.com.ua/g109884796-svetilniki-nochniki. Наші партнери, у яких великий асортимент, що максимально розширює можливості сучасного дизайну.

Світлодизайн для сучасного інтер'єру

Система освітлення – це ніби чарівна паличка у руках дизайнера. Вона здатна змінити інтер'єр до невпізнання. Вибираючи різні типи світильників та додаючи акцентні джерела світла, можна перетворити кожну деталь у кімнаті – від візуального об'єму приміщення до відтінку стін, меблів та текстильного декору.

Наприклад, у сучасних системах освітлення можна поєднувати різні світлові групи, а потім за допомогою пульта реалізувати різні сценарії освітлення. Всього одним натисканням кнопки можна наповнити кімнату білим «денним», яскравим кольоровим або романтичним приглушеним світлом. Такий прийом дуже часто використовують для перемикання з бадьорої робочої атмосфери на затишну та романтичну.

Як можна змінити інтер'єр за допомогою освітлення:

  1. Візуальне коригування розмірів кімнати. Розширити приміщення допоможуть лінійні світлодіодні світильники, розташовані за контуром стелі. Зробити приміщення менше можна за допомогою іншого світлового сценарію – теплого жовтого світла, сконцентрованого в центрі або в одній з областей кімнати.
  2. Зонування простору. Для цього в приміщенні необхідно продати дві системи освітлення, розмістивши в кожній зоні кімнати різні типи освітлювальних приладів. Другий варіант – встановлення кількох точкових світильників на межі двох зон.
  3. Маскування недоліків інтер'єру. Це можна зробити, змістивши акцент за допомогою світлових пристроїв на іншу зону кімнати. Виправити деякі недоліки можна, трохи скоригувавши відтінок оздоблення або інших елементів дизайну – для цього потрібно змінити колірну температуру світильника.

Втілюючи різні світлові сценарії, можна створити по-справжньому незвичайний і незабутній простір. Адже завдяки своїй функціональності та лаконічному дизайну сучасні світильники ефектно підкреслюють будь-які авторські рішення в інтер'єрі. А якщо виявити фантазію, система освітлення і сама може стати незвичайним елементом дизайну.