Технології майбутнього обіцяють нам захоплюючі нові можливості та прогресивні зміни. Це стосується всіх пристроїв і гіроборди не стануть винятком. Вони стали популярними серед молоді та активних городян, тож лише питання часу, коли ми побачимо новий виток розвитку індустрії. Розповідаємо про тенденції, які можна спостерігати у нових моделях самобалансуючого електротранспорту.

Інновації в дизайні та матеріалах

Сучасні пристрої стають все більш компактними, ергономічними та привабливими. Наприклад, деякі гаджети мають складну конструкцію, що дозволяє легко переносити і зберігати електродошку. У майбутньому можна буде купити гіроборд зі змінними колесами для їзди різним типом покриттів.

Нові матеріали зроблять гіроборди більш легкими, міцними та продуктивними. Наприклад, вуглецеві волокна або гібридні композити можуть зменшити вагу пристрою без втрати міцності та стійкості. Вони підвищать ефективність електричних двигунів та акумуляторів, а також захистять транспорт від перегріву, корозії та пошкоджень.

Інтелектуальні функції

Ще одним перспективним напрямом розвитку гіробордів вважається використання інтелектуальних функцій. Незабаром пристрої оснащуватимуть чіпами для машинного навчання, їх інтегруватимуть у систему IoT (інтернет речей). Це покращить досвід управління, адаптивність та пов'язаність гіробордів.

Наприклад, ІІ буде аналізувати дані про швидкість, напрямок, нахил, температуру та інші параметри електродошки, підлаштовуватися під стиль їзди та переваги водія. Гіроборд буде навчатися і на основі отриманих даних давати поради щодо покращення техніки їзди та безпеки.

Система IoT дозволить електротранспорту підключатися до інших пристроїв:

  • смартфонів;
  • годинниках;
  • навігаторам;
  • камер.

Гіроборд зможе передавати або отримувати інформацію про маршрут, погоду, пробки або синхронізуватися з іншим транспортом для організованої групової їзди.

Безпека та автоматизація

У гіробордах поступово реалізуються системи додаткового захисту від випадкових падінь, однак у майбутньому ми побачимо більше можливостей щодо стабілізації та управління балансом. Моделі отримають датчики положення, швидкості та прискорення, які компенсуватимуть нерівності дороги. Системи гальмування, попередження зіткнень та захисту пішоходів зможуть автоматично зупиняти гіроборд у разі небезпеки.

Електродошки можуть отримати функції розширеної автоматизації, що полегшить керування пристроєм. Наприклад, дуже затребуваний режим проходження за власником, що дозволяє гіроборду рухатися за людиною без необхідності її нести. Багато користувачів чекають на автоматичну їзду по заданому маршруту, як це реалізовано в роботах-пилососах.

Гіроборд – транспорт майбутнього

Гіроборди – це не тільки захоплюючий та зручний спосіб пересування, а й перспективна галузь для розвитку нових технологій та інновацій. У найближчі роки ми побачимо ще більш функціональні та доступні для широкого кола користувачів. Але це не означає, що потрібно чекати на вихід нових моделей. Можна вже зараз насолоджуватись перевагами їзди на електродошках.