2018

рік не перестає дивувати свіжими дизайнерськими рішеннями та новими віяннями в інтер'єрі. Сьогодні ми хотіли б Вас познайомити з останнім трендом у світі дизайну, який здатний зробити в ньому революцію, кардинально помінявши уявлення про такий матеріал, як бетон. Цим трендом є тераццо. Терраццо, який також відомий як мозаїка для підлоги, є міцним підлоговим покриттям, основою для якого служить бетон.

Терраццо - новый тренд этого года!
Терраццо – новий тренд цього року!

Ймовірно, перша асоціація, яка виникає у Вас при думці про бетон – це сіре монолітне покриття, яке служить нічим іншим як базою для підлогового покриття. Тим не менш, тераццо здатний змінити Ваше ставлення до цього матеріалу та довести, що бетон може бути не тільки сірим та міцним, але й виступати як частина декору для Вашого будинку. Роблячи вибір на користь терраццо, Ви одночасно вбиваєте двох зайців - покриваєте підлогу високофункціональним зносостійким матеріалом, який зможе служити протягом багатьох років, і який має чудові декоративні властивості.

Яркий терраццо добавит красок Вашей кухне.
Яскравий терраццо додасть фарб Вашій кухні.

Було б не зовсім правильно стверджувати, що тераццо – новинка 2018 року. Цей тренд швидше за все нагадує, що все нове — це добре забуте старе. Так само і сталося з бетонною мозаїкою, яка використовувалася ще в шістнадцятому столітті в Італії для створення плоского покриття з невеликого каміння, яке заливалося сполучним розчином. Дана технологія також використовувалася набагато пізніше для укладання промислової плитки у фабричних та складських приміщеннях, оскільки вона відрізнялася своєю довговічністю та стійкістю. Сьогодні ж, тераццо може стати цікавим доповненням для Вашої оселі, яке можна використовувати як вуличне покриття, так і в приміщенні.

Терраццо отлично подходит не только как напольное покрытие в доме, но и в саду.
Терраццо відмінно підходить не тільки як покриття для підлоги в будинку, але і в саду.

Одним з найпоширеніших місць у будинку, де застосовується тераццо, є ванна кімната. Головним чином, це пов'язано з його міцністю та водостійкістю. Крім того, сьогодні бетонну плитку виготовляють у багатьох кольорах і з різними візерунками, для того щоб кожен міг знайти ідеальний варіант для покриття підлоги або стін у своїй ванній кімнаті і перетворити санвузол на справжній витвір мистецтва.

Стильный терраццо с разноцетными вкраплениями на полу и стенах
Стильний терраццо з різноцетними вкрапленнями на підлозі та стінах

Сучасні виробники мозаїки не обмежуються класичною схемою створення плит та мозаїки. Тому, якщо Ви всерйоз замислилися оформити свою ванну кімнату стійким до пошкоджень матеріалом, зверніть увагу на різні види терраццо, які включають плитку, що складається не тільки з бетону і шматочків каменю, але також і з додаванням мармуру, кварцу, скла, металу або навіть блискіток. Неможливо сказати, який склад є оптимальним, оскільки в цій ситуації багато залежить від індивідуальних уподобань кожної людини.

Различные виды терраццо прийдутся по вкусу даже самым требовательным эстетам.
Різні види терраццо припадуть до смаку навіть найвибагливішим естетам.

Головне, вибираючи матеріал і колір підлог, пам'ятати і думати про загальну концепцію кімнати, щоб кожен її елемент гармонійно поєднувався з іншими, формуючи єдиний простір, який буде комфортним для Вас і даруватиме тільки позитивні емоції, адже речі, що оточують нас, значною мірою впливають на наш настрій та світосприйняття. Слід також зазначити, що використання терраццо в декорі не задіє жодних штучних матеріалів, тому Ваша підлога буде не тільки довговічною, але й екологічно чистою.

Текстурные узоры терраццо придадут Вашему дому особый уют.
Текстурні візерунки Тераццо додадуть Вашому будинку особливий затишок.

Ванна кімната є далеко не єдиним місцем у будинку, де можна використовувати тераццо. В цілому, бетонне покриття стильно виглядатиме в будь-якій кімнаті. Мабуть, єдиним його недоліком може бути те, що бетонна підлога дещо прохолодна. З цієї причини, якщо Ви вирішите вибрати терраццо як підлогове покриття в спальню, слід заздалегідь замислитися про систему підігріву підлоги або ж почати наглядати і килимок, щоб Ваше пробудження було максимально комфортним.

Терраццо - необычное и в то же время стильное покрытие для спальни.
Терраццо - незвичайне та водночас стильне покриття для спальні.

Плитка або монолітне покриття терраццо є відмінним рішенням для кухні або вітальні, які, будучи найпопулярнішими кімнатами в будинку та місцем зустрічі з гостями, потребують досить частого прибирання. Терраццо в цьому плані ідеальне рішення, оскільки в силу своєї текстури є дуже простим для прибирання — не варто перейматися тим, що його можна подряпати або пошкодити, а також на відміну від паркетної підлоги його не потрібно натирати.

Терраццо - идеальное покрытие для кухни с точки зрения функциональности.
Терраццо – ідеальне покриття для кухні з погляду функціональності.

В цілому, функціональні переваги терраццо незаперечні. Що ж до естетичної сторони — тут у кожного свої пріоритети: якщо Ви є фанатом класики, тераццо навряд чи стане фаворитом у Вашому виборі. Однак, якщо Ви не проти поекспериментувати та додати оригінальності у свій декор, Вам безумовно варто розглянути покриття терраццо для своєї підлоги, тим більше, що він зараз перебуває на піку своєї популярності та гарантовано перетворить Вашу кухню, ванну чи вітальню на ікону стилю у сфері інтер'єру !

Терраццо - универсальное покрытие, которое можно удачно сочетать с другими предметами интерьера.
Терраццо – універсальне покриття, яке можна вдало поєднувати з іншими предметами інтер'єру.