В

В останніх числах серпня 2018 року Сергій Міхалок (лідер гурту Brutto та фронтмен ансамблю «Ляпис Трубецькой») виклав у мережу кліп на однойменну з дебютним альбомом пісню DREZDEN. Реалізувати проект Михалку допомагала команда музикантів, а ось кліп знімав київський режисер Олександр Стеколенко. У процесі зйомки був задіяний специфічний антураж, оформлення та меблі, авторами яких є дизайнери з України.

Кадр из клипа DREZDEN Сергея Михалка.
Кадр із кліпу DREZDEN Сергія Михалка.

За їхніми словами під час зйомки кліпу були використані стільці та табурети серії С, та столи із серії Rth, які ідеально доповнили задуманий режисером «олдскульний» образ. Дизайн столу розробляв Сергій Гаврилов, створивши витончений предмет меблів у стилістиці 1960-х років. Тонка стільниця за своєю формою нагадує медіатор, до якого під гострим кутом кріпляться три точені ніжки.

Стол Rth2 выполнен из шпонированной фанеры и массива ясеня. Высота: 550 мм,диаметр: 1050 мм
Стіл Rth2 виконаний із шпонованої фанери та масиву ясена. Висота: 550 мм, діаметр: 1050 мм.

У всіх своїх роботах Сергій з великою повагою ставиться до спадщини дизайну минулого століття, віддаючи перевагу роботам німецьких, шведських та британських предметних дизайнерів. Що стосується стільців із серії С – то їх створенням займався один із засновників студії ODESD2 – Святослав Зброя, що віддає перевагу архітектурі 1950-х років, та захоплюється творчістю Нормана Фостера, Окі Сато та Дітера Рамса.

Стул С2 сделан из шпонрованной дубом фанеры, а сиденье и спинка обиты войлоком для тепла и удобства. Наклон спинки предусматривает максимально удобную посадку, а подлокотники обеспечивают комфорт.
Стілець С2 зроблений із шпонованої дубом фанери, а сидіння та спинка оббиті повстю для тепла та зручності. Нахил спинки передбачає максимально зручну посадку, а підлокітники забезпечують комфорт.

Архітектор за освітою Святослав використовує сучасні технології, пропагуючи мінімалістську сучасну естетику, віддаючи при цьому данину історії.

Його меблі прості і ергономічні. Її, класичні форми - універсальні, завдяки чому вони з легкістю вписуються в будь-який простір, викликаючи позитивні емоції через зручність, міцність і простоту у догляді.

Барный стул С5 выполнен из шпонированной дубом фанеры, стали и войлока. Высота: 870 мм, вес изделия: 11,5 кг
Барний стілець С5 виконаний із шпонованої дубом фанери, сталі та повсті. Висота: 870 мм, вага виробу: 11,5 кг.

Ці негласні правила стосуються практично всіх виробів, що випускаються під українським брендом ODESD2, заснованим у 2012 році у Києві Святославом, та його колегою Дмитром Булгаковим, з яким вони познайомилися ще під час навчання на архітектурному факультеті НАІІА (Національна Академія образотворчого мистецтва та архітектури) .

Основатели студии ODESD2 Дмитрий Булгаков и Святослав Зброй.
Засновники студії ODESD2 Дмитро Булгаков та Святослав Зброя.

За 6 років успішної роботи дизайн-бюро розрослося, а його асортимент вражає кількістю, різноманітністю і насамперед якістю. На сьогоднішній день меблі студії знаходяться не тільки в Україні, а й у Франції, Італії, і навіть в одному з готелів на Ямайці. Зі знакових проектів Києва – їхні меблі присутні в таких відомих громадських просторах як кондитерська The Cake, де вони працювали спільно зі Славою Балбеком з 2b Group і в Театрі на Подолі.

В интерьере кондитерской использованы барные стулья C5. Также, специально для этого проекта была разработана модификация стула C5 - барный стул со спинкой C5M.
В кондитерській інтер'єрі використані барні стільці C5. Також спеціально для цього проекту була розроблена модифікація стільця C5 - барний стілець зі спинкою C5M.

Зараз в арсеналі студії є столи, стільці, корпусні та м'які меблі для офісних громадських просторів, модульні системи, предмети освітлення, декоративні елементи та навіть акустичні системи. Крім того, у процесі запуску лінія дитячих меблів, а також спільно з київським дизайнером ювелірних виробів була розроблена серія прикрас.

Модульная система МSet4 разработана Валентином Лузином для ODESD2 из стали и шпонированной дубом фанеры. Размеры и конфигурация – варьируются.
Модульна система МSet4 розроблена Валентином Лузином для ODESD2 зі сталі та шпонованої дубом фанери. Розміри та конфігурація – варіюються.

У студії є великий шоу-рум, а також свій виробничий цех, а починалася історія бюро з бюджету в 500 ye великого ентузіазму та прототипу стільців C1 та C2, тих, які були використані для зйомок кліпу.

Стул С1 имеет классическую форму. Благодаря простоте и универсальности впишется практически в любой интерьер как жилого так и общественного пространства.
Стілець С1 має класичну форму. Завдяки простоті та універсальності впишеться практично в будь-який інтер'єр як житлового, так і суспільного простору.

Впізнаваність на українському ринку прийшла завдяки перемозі на конкурсі Ukrainian Design: The Very Best Of, після чого Святослав та Дмитро отримали пропозицію виставити свої вироби у М17 (Центру сучасного мистецтва у Києві) під час церемонії нагородження. Результати конкурсу були опубліковані в багатьох друкованих та інтернет-журналах, завдяки чому про студію почали дізнаватися на внутрішньому ринку України.

Сферическая форма кресла Q1 обеспечивает максимально удобную и естественную посадку для человека. Его каркас выполнен из стали, а внутренняя часть обита войлоком, для сохранения тепла.
Сферична форма крісла Q1 забезпечує максимально зручну та природну посадку для людини. Його каркас виконаний зі сталі, а внутрішня частина оббита повстю, для збереження тепла.

Пізніше їхні роботи з'явилися на онлайн-майданчиках, де дизайнери з різних точок планети викладають свої роботи, після чого з ODESD2 зв'язалися представники компанії Dior з пропозицією надати вироби для оформлення паризького магазину Dior Perfume. Так бюро вийшло на європейський ринок, і зараз половина замовлень надходить саме звідти. Крім Європи студія отримує запити з Китаю, Америки, Індії та Японії.