Основна тенденція сучасної архітектури та дизайну полягає у використанні натуральних матеріалів для будівництва та оздоблення. У тому числі – природний камінь, представлений безліччю порід. Останнім часом в інтер'єрних рішеннях дедалі частіше фігурує сланець. Він має багато видів, різноманітність кольорів, унікальних структурних візерунків. У цьому можна переконатися, перейшовши за посиланням https://kanyon.com.ua/ru/slanec/, де ви знайдете різні варіанти матеріалів. Ми ж зараз хочемо поділитися з вами способами його застосування і навести наочні приклади.

Особливості сланцю

Метафорична сланцева порода – шарувата, щільна, дрібнозерниста. Вона утворилася в глинистих ґрунтах, які протягом тривалого часу ущільнювалися, зазнавали сильного нагрівання та тиску. Наявність кварцу та мусковита у складі сланцю надає каменю твердості, міцності, непроникності. Найбільш поширений камінь має чорно-синій колір, зустрічається також у червоних і фіолетових відтінках. Глиниста текстура сланцевих порід дозволяє розрізати плити, розшаровувати їх на листи, надавати їм форму. Камінь обробляється різними методами відповідно до стилів та вимог дизайну. Деякі різновиди сланцю піддаються поліруванню для отримання гладкої поверхні.

Переваги сланцю:

  • міцний, міцний;
  • довговічний;
  • Вродливий;
  • екологічний;
  • нековзний;
  • невибагливий у догляді;
  • стійкий до вологи, перепадів температур, механічної дії;
  • зносостійкий.

Застосування сланцю в інтер'єрі

Раніше сланцеві породи були найпоширенішими в обробці фасадів, облаштуванні дахів приватних домоволодінь, ландшафтному благоустрої. Експериментуючи у пошуках нових цікавих рішень, дизайнери звернули увагу на унікальні характеристики матеріалу, різноманітність фактур, відтінків та почали використовувати сланець в інтер'єрах.

Універсальне оздоблення відмінно вписується в класичні стилі та більшість сучасних, вписуючись у палітру кольорів будь-яких тонів. Вона гармонійно поєднується з деревом, склом, металом. Сланець ідеально виглядає як акцентні деталі, використовується для виготовлення стільниць. На сайті kanyon.com.ua представлений великий вибір сланцевих матеріалів, які використовуються для облицювання стін, підлог, камінів.

Оформлення камінної зони

Камін завжди є центром дизайну вітальні, тому привертає до себе увагу. Природна краса сланцю та його здатність витримувати високі температури забезпечують бездоганне облицювання камінної зони. Міцний матеріал з гарною поверхнею надає інтер'єру тепло та елегантність.

Затишна вітальня в сучасному стилі з високими стелями і великими вікнами, що виходять на зелений сад. У кімнаті є довгий газовий камін із живим вогнем, розташований уздовж темної кам'яної стіни. Над каміном встановлені полиці з рослинами і декоративними предметами. У центрі стоїть диван у сучасному стилі з білими подушками, дерев'яний журнальний столик і килим у зоні відпочинку.

Підлогове покриття

Сланець на підлозі кухні, ванної, передпокою – одне з найпопулярніших застосувань матеріалу. Міцний, міцний камінь відрізняється поверхнею, що не ковзає. Він стійкий до зношування, стирання, здатний витримувати високу прохідність, інтенсивне використання, максимальні навантаження. Покриття зі сланцю – стійке до подряпин, довговічне, не накопичує пилу, легко очищається. Воно збереже привабливий первісний вигляд упродовж багатьох десятків років. Розкішна природна фактура сланцю створює ідеальне тло для найсміливіших інтер'єрних ідей.

Сучасний інтер'єр вітальні з великими вікнами від підлоги до стелі. У кімнаті темно-сіра керамогранітна підлога, одна стіна оздоблена деревом з вбудованими полицями і дзеркалом. У центрі стоїть світло-сіре крісло з підніжкою, навпроти стіни з телевізором. Ліворуч від крісла стоїть чорний столик з вазою і книгами, праворуч - чорний пуф. На задньому плані два сучасні світильники, підвішені на довгих дротах.

Обробка стін

Важливе дизайнерське правило не перевантажити інтер'єр. Облицювання вертикальних поверхонь сланцем не виконується по всьому приміщенню. Матеріал застосовують виділення певних функціональних зон: під TV, кухонного фартуха, акцентної стіни. Матеріал відрізняється практичністю та естетичним зовнішнім виглядом, тому гармонійно виглядає у будь-якому приміщенні. У діапазоні кольорів - відтінки різної насиченості: від темного і сірого до зеленого, янтарно-піщаного з червоними відливами.

Інтер'єр вітальні з довгою чорною тумбою під телевізор. На тумбі стоять два горщики з кімнатними рослинами і маленька чорна колонка. Праворуч видно частину стіни, облицьованої білим декоративним каменем. На стіні висить плоский телевізор.

Сланець у ванній та санвузлі

Камінь може замінити керамічну плитку в приміщеннях з підвищеною вологістю. Сланцем обробляють стіни, покривають підлогу, з нього виготовляють стільниці під раковини, душові піддони. Він стійкий до подряпин, плям, розливу рідин. Для догляду за сланцевими поверхнями не потрібно спеціальних засобів для чищення, інструментів або дорогих процедур.

Современная ванная комната с прямоугольной душевой кабиной, стеклянными дверьми и хромированными деталями. Задняя стена душа облицована темно-серым камнем. Слева находится ванная мебель в бело-черном цвете и зеркало с подсветкой над ней. На переднем плане виден деревянный табурет с серым полотенцем сверху.

Як ви змогли переконатись, сланець в інтер'єрі виглядає стильно та гармонійно. Шикарна природна фактура каменю наповнює навколишнє оточення розкішшю. Вам залишилося тільки підібрати варіант, що сподобався.