Сьогодні портативні джерела електроживлення для життєзабезпечення приватного та промислового сектору є особливо актуальними. Найбільш популярними моделями генераторів, представлених у магазині, вважаються бензинові. Їх часто використовують власники приватних будинків, дачники. Також станції встановлюються поряд з офісними будівлями та на території невеликих підприємств.

Бензинові моделі набули популярності завдяки порівняно низькій вартості та простоті експлуатації. Крім того, вони відрізняються компактними розмірами та незначною вагою. Ви можете придбати пристрій оптимальної потужності, залежно від мети використання, наприклад поїздки на природу, установки на дачі або біля магазину. Однак, щоб зробити правильний вибір моделі, рекомендуємо познайомитися з пристроєм системи.

Популярна модель генератора

Принцип роботи

Бензинові моделі поділяються на прилади, призначені для побутового та професійного використання. У першому випадку потужність агрегатів складає 1-5 кВт. Як правило, їх застосовують як резервне джерело електроживлення або короткочасне виконання ремонтно-будівельних робіт.

Бензогенератори потужністю до 18 кВт підходять для професійної експлуатації - електрифікації великих об'єктів, таких як складські приміщення, заводи, фабрики, котеджні селища та ін. Однак вони також використовуються лише у разі періодичних відключень. Ліміт безперервної роботи пристрою складає 8-12 годин, залежно від характеристик моделі. Тому бензинові електростанції – оптимальний варіант для забезпечення аварійного живлення. Тоді як для тривалої роботи рекомендуємо віддати перевагу газовим чи дизельним моделям.

Устройство техніки

Генератори, що працюють на бензині, складаються з:

  • двигуна;
  • генератора;
  • бака для заливання палива;
  • корпуси;
  • пуску;
  • розетки.

Двигун може бути дво- або чотиритактним. У першому випадку це малопотужна техніка. Чотиритактні двигуни відрізняються більшою продуктивністю та моторесурсом, який досягає 4 тис. мотогодин.

Стабільну роботу двигуна забезпечують кілька систем: охолодження, а також подачі бензину та мастила.

Потужність двигуна безпосередньо впливає на тип електростанції. Вона буває одно-або трифазною, синхронною та асинхронною. Якщо ви хочете придбати зносостійкий пристрій, який без проблем справляється з різкими стрибками напруги в мережі, зверніть увагу на моделі потужністю від 5 кВт.

Паливний бак генератора забезпечує стабільну подачу бензину двигун. Там ПММ нагрівається і займається, після чого установка починає працювати.

Пуск обладнання може бути ручним, автоматичним (АВР) або за допомогою кнопки (електростартер).

Всі елементи станції пов'язані між собою в одну злагоджену систему, яка фіксується на рамі чи корпусі обладнання, де розташовані розетки для підключення споживачів електрики.