В побутовому та професійному будівництві, при монтажних, ремонтних роботах, широко застосовуються герметики. Основне призначення цих матеріалів — заповнення швів, стиків, тріщин у різних конструкціях. Найчастіше герметики використовуються для заповнення стиків у стінах, стелі, для герметизації, тепло-, гідроізоляції різноманітних конструкцій. Також часто герметики використовуються при встановленні дверних рам та коробок, раковин, при інсталяції акваріумів. Герметики можна використати, щоби відреставрувати старі меблі та сантехніку. 

Обираємо герметик — для зовнішніх чи внутрішніх робіт

Найчастіше герметики обирають саме за цим критерієм. Герметики для зовнішніх робіт відрізняються підвищеною стійкістю до вологи, високих та низьких температур, ультрафіолетових променів. Такі матеріали актуальні при заповненні стиків та швів у фундаментах, фасадах та дахах будинків. Також вони будуть незамінними й при монтажі вхідних дверей, вікон.

Герметик для бітума

Герметики для внутрішніх робіт мають екологічно безпечний склад, їх можна фарбувати, також вони часто мають антигрибковий ефект. Найчастіше подібні різновиди герметиків використовують для обробки та ремонту стель, стін, монтажу плінтусів, реставрації меблів та заповнення стиків у ванних кімнатах. 

Популярні різновиди герметиків за складом

За цим критерієм розрізняють герметики: 

  • силіконові, 
  • акрилові, 
  • поліуретанові. 

Силіконові герметизуючі матеріали мають високий рівень адгезії з різними типами поверхонь. Також вони гарно витримують вплив вологи та хімічних речовин, високих та низьких температур, відрізняються еластичністю, випускаються в широкій колірній палітрі. 

В цій категорії має попит універсальний герметик Mounter, призначений для заповнення швів та щілин на кухнях, у ванних кімнатах. Також цей матеріал може застосовуватися для ущільнення та склеювання непористих поверхонь зі скла та склоподібних матеріалів. Важливими відмінностями герметика є стійкість до температури до +180 градусів, швидке утворення плівки — за 15-20 хвилин.

Акрилові герметики забезпечують надійне зчеплення з різними типами матеріалів, мають екологічний склад та витримують фарбування. Слід пам'ятати, що ці матеріали чутливі до вологи. 

Акриловий герметик Mounter розроблений для герметизації віконних та дверних блоків, заповнення тріщин у цегляній кладці, в трубах. Може використовуватися для зовнішніх та внутрішніх робіт. 

Серед важливих відмінностей: 

  • еластичність; 
  • можливість фарбування; 
  • стримування корозії.

Герметики на основі поліуретану приклеюються до всіх видів поверхонь, стійкі до перепадів температур, не бояться вологи. Однак, такі матеріали чутливі до постійного впливу температур понад +120 градусів, мають не надто безпечний склад, тому розраховані на зовнішні роботи.

Обрати оптимальний для вас різновид герметика ви зможете у магазині «ОколоРемонта».

Прозорий герметик