Купуючи скляні двері (цілісноскляні), перш за все, слід розуміти, з чим ви маєте справу: наскільки якісними є матеріали та фурнітура, який спосіб встановлення виробу і в чому перевага саме цього типу дверної конструкції.

Як вибрати скляні двері. Декілька важливих характеристик:

Види скляні двері

Скляні двері прийнято розділяти на типи в залежності від конструкції:

  1. Маятникові скляні двері - оптимальний варіант для будівель з високою прохідністю: торгових та бізнес-центрів, готелів тощо; основна відмінність таких дверей - вони відкриваються у двох напрямках.
  2. Розсувні скляні двері забезпечують економне використання вільного простору.
  3. Розпашні скляні двері – традиційний тип дверей для квартир. Можуть доповнюватися коробкою із алюмінію, сталі або дерева.

Дизайн

Дизайн дверей залежить від того, в якому приміщенні вони будуть встановлені. Для темного передпокою краще підібрати прозоре скло, щоб у приміщення проникало світло. Двері в спальню повинні бути максимально темними. А для ванної кімнати рекомендується купувати матову модель.

Переваги

Двері зі скла мають безліч переваг у порівнянні з виробами з натуральної деревини. Вони не змінюють своєї первісної форми: не вигоряють і не розсихаються. Прозоре полотно пропускає у приміщення сонячне світло, а також зорово збільшує простір, додаючи інтер'єру легкості та об'єму.

Двері зі скла відмінно підходять для установки в приміщеннях з підвищеною вологістю, наприклад, у ванній або кухні. Під дією конденсату, зміни температур двері не втрачають свій первісний вигляд, розміри та форму.

Скляні двері не вимагають особливого догляду.

Безпека

Якість скла - мабуть, найважливіше питання при виборі цільноскляних дверей, особливо якщо в будинку є діти. Тому рекомендується вибирати скляні двері із загартованого скла завтовшки 8-10 мм. Якщо таке полотно все-таки розіб'ється, то осиплеться безпечними уламками з тупими краями.

Або вибирайте скло триплекс – кілька стекол склеєних між собою полімерною плівкою. Розбити таке скло дуже складно, а навіть якщо це станеться, то скло розтріскається, але не розсиплеться на уламки.

Звукоізоляція

Звукоізоляція скляних дверей залежить від товщини використовуваного скла та типу коробки. Максимальну звукоізоляцію здатні забезпечити розстібні скляні двері зі склом триплекс. У свою чергу, маятникові конструкції та цільноскляні перегородки не пропускають звуки низьких та середніх.

Розсувні скляні двері, на жаль, не зможуть забезпечити дуже гарний рівень шумоізоляції.

Чистота

Скло - це один з найвибагливіших у догляді матеріал. Щоб привести скляні двері в порядок, необхідні лише м'яка ганчірочка і засіб для очищення скла. Ваше прибирання займе не більше двох хвилин.

Підведемо підсумки

При виборі скляних дверей насамперед слідує:

  1. Вибрати тип дверей, виходячи з параметрів приміщення, де вони будуть встановлені.
  2. Звернути увагу на якість скла, з якої виготовлено полотно. Пам'ятайте, що скло має бути безпечним (загартоване або триплекс).
  3. Вибрати надійну фурнітуру. Вона повинна витримувати велику вагу скляних дверей, а також підкреслювати природну красу скла.
  4. Особливу увагу необхідно приділити правильності вимірів дверного отвору перед замовленням дверей та монтажними роботами. Скляні двері неможливо підігнати "на місці". Найкраще довірити цю роботу професіоналам.