А

ромат вишуканого французького вина, накрохмалені простирадла з легким свіжим запахом лаванди, фарфорові ляльки в пишних сукнях з рюшами, об'ємні кришталеві люстри з теплим світлом та антикварні меблі з відбитками колишніх років, якими можна прочитати унікальну історію минулого. Саме це і спадає на думку, варто лише уявити вінтажний інтер'єр. І не дарма, адже саме слово «вінтаж» перекладається, як «вишукане вино, втомлене у льохах». Як і елітне вино, предмети меблів і декору з кожним роком стають все ціннішими, знаходячи той рівень зрілості, щоб гордо іменуватися «антикваріат».

Интерьер в винтажном стиле – одно из модных направлений в современном дизайне.
Інтер'єр у вінтажному стилі – один із модних напрямків у сучасному дизайні.

Про

оздоблення приміщення в стилі вінтаж

Вінтаж вважається досить недорогим стилем у плані реалізації, якщо, звичайно, не купувати дорогі антикварні меблі. Досить добре поритися на бабусиних антресолях або прогулятися до найближчого блошиного ринку - там можна знайти унікальні речі, які чудово впишуться у вінтажну концепцію.

Винтажная слистика наполнена сокровищами из бабушкиного сундука и колоритных блошиных рынков.
Вінтажна стилістика наповнена скарбами з бабусиної скрині та колоритних блошиних ринків.

Оздоблення стін може бути досить простим - стіни можна обклеїти паперовими шпалерами з квітковим принтом або покрити декоративною штукатуркою ніжних відтінків.

Для настенного покрытия в винтажной стилистике используют обои с цветочным принтом, нейтальную оттеночную гамму.
Для настінного покриття у вінтажній стилістиці використовують шпалери з квітковим принтом, нейтальну гаму відтінків.

В оформленні підлоги краще не скупитися і викласти його якісним паркетом, тим більше деякі виробники зараз пропонують для таких варіантів штучно зістарену паркетну дошку з дрібними тріщинами і потертостями.

Для напольного покрытия в винтажной стилистике выбираю качественную и необработанную древесину.
Для підлогового покриття у вінтажній стилістиці вибираю якісну та необроблену деревину.

Вінтажний інтер'єр не приймає натяжних конструкцій для оформлення стелі, недоречною буде плиткова кладка. В ідеалі – рівна стеля, пофарбована білою матовою фарбою зі слідами патини. Доречними тут також будуть балки із натурального дерева світлих порід.

Винтажный интерьер не терпит "модерных" излишеств, отдайте предпочтение классическим дизайн идеям.
Вінтажний інтер'єр не терпить "модерних" надмірностей, віддайте перевагу класичним дизайн ідеям.

В

інтажна кольорова гама

Вінтаж не «любить» квітів, що кричать, і буяння фарб, тут у пошані спокій і ніжність. Відтінки минулого мають бути трохи приглушеними, ніби колір уже невблаганно залишає їх з часом. Ведучий колір, як правило, білий, до якого вже домішуються пастельні акценти у вигляді курно-блакитного, айворі, попелу троянди, шампань та фіолетовий.

В качестве основного цветового спектра винтажная эстетика использует богатство пастельных и нейтральный оттенков, избегая кричащих цветов.
Як основний колірний спектр вінтажна естетика використовує багатство пастельних і нейтральних відтінків, уникаючи кричучих кольорів.

Крім цього, для витажного інтер'єру прийнятні різні відтінки благородного коричневого. Він зазвичай є в дерев'яних старовинних меблях, паркетній дошці і в деяких предметах декору.

В

інтажні меблі

Симетрія – найкраща подруга вінтажного інтер'єру. Це стосується і розміщення меблів - вона зазвичай класична: диван серед вітальні з двома однаковими кріслами з боків, однакові високі торшери по кутах кімнати, парна кількість стільців за обіднім столом і т.д.

Классические каноны, симметрия и безукоризненная педантичность - это главные особенности меблировки в винтажном стиле.
Класичні канони, симетрія та бездоганна педантичність – це головні особливості меблювання у вінтажному стилі.

Що стосується стилю меблів, то знову ж таки – чим старше, тим ціннішим і вишуканішим буде виглядати вінтажна кімната. Різні потертості, маленькі тріщини, оббивка, що трохи вицвіла, будуть своєрідними родзинками в інтер'єрі, «накидаючи» меблів додаткові роки «витримки».

"След времени" является главным украшением мебели в винтажном стиле.
"Слід часу" є головною прикрасою меблів у вінтажному стилі.

У відтінках превалює, звичайно, білий колір. Навіть якщо ви не прихильник природно або штучно зістарених меблів, то досить просто пофарбувати в чисто-білий або блідо-блакитний кольори деяку фурнітуру, і ви вже на підлогу до вінтажного стилю!

Резьба, позолота, изысканные витьеватые формы позволяют мебели и аксессуарам в винтажном стиле стать символом розкоши и изобилия.
Різьблення, позолота, вишукані витуваті форми дозволяють меблям та аксесуарам у вінтажному стилі стати символом розкоші та достатку.

Виглядають вінтажні меблі трохи химерно, підкреслюючи свою унікальність різьбленими витонченими ніжками, незвичайними формами, квітами та матеріалами оббивки. Такі меблі хочеться розглядати годинами, обережно торкаючись опуклих елементів і відчуваючи під пальцями запиленість фарби і відбиток часу.

Принты и узоры, которые характерны для винтажного стиля отличается своей инфантильностью, легкостью и беззаботностью.
Принти та візерунки, які характерні для вінтажного стилю відрізняється своєю інфантильністю, легкістю та безтурботністю.

Придбати вінтажні меблі також можна на блошиному ринку або, якщо дозволяють фінанси, можна замовити справжній антикваріат. Але найцікавіший і не витратний спосіб – декупажування наявних меблів: сам процес захоплює, а почуття, що створюєш своїми руками абсолютно іншу річ зі старої, дарує неймовірне натхнення!

Декупажирование - это отличный способ создать винтажную атмосферу в своем доме, воплотить свои творческие идеи.
Декупажування - це чудовий спосіб створити вінтажну атмосферу у своїй оселі, втілити свої творчі ідеї.

В

інтажний декор та текстиль

Який стиль може похвалитися таким достатком різноманітних предметів декору та неосяжним простором для творчості? Урожайні вироби – це окремий вид мистецтва, яке можна творити своїми руками. Для декорування приміщення підійдуть фарфорові статуетки і лялечки, чайний сервіз з тонкими блюдечками, настінні панно в дерев'яних рамках, старі фотографії, мідні свічники, різьблені шкатулочки, важкі підлогові годинники, квіти в глиняних горщиках і дзеркала в хитромудрих рамках.

Винтажный декор – это отдельный вид искусства, особая форма взаимодействия поколений.
Вінтажний декор – це окремий вид мистецтва, особлива форма взаємодії поколінь.

Атмосфера вінтажного інтер'єру прослизає і в текстилі - невеликі подушки з вишивкою, в'язані пледи з бахромою, фіранки з квітковим малюнком, покривала з повітряним мереживом, накрохмалені серветки і теплі полоси - всі ці деталі при грамотному розміщенні занурять вас у невірно.

Уют, комфорт и гармония воплощаются в изобилии текстиля, украшенного классическими принтами, кружевом и именной вышивкой.
Затишок, комфорт і гармонія втілюються у достатку текстилю, прикрашеного класичними принтами, мереживом та іменною вишивкою.

Особливості оформлення кімнат у вінтажному стилі

Спальня

Спальня, мабуть, найкраща кімната для втілення вінтажного стилю, особливо, якщо дизайнер оформляє кімнату для молодої романтичної натури. Велике ліжко, застелене рожевим покривалом, комод або платтяну шафу, будуарний столик з свічниками на довгих ніжках і шкатулками «під старовину» відмінно гармоніюватимуть з білими або квітковими шпалерами куряво-блакитного кольору.

Таинство платяных шкафов, роскошь будуарных трюмо, изысканность кроватей с балдахином - это главные символы спальни в винтажном стиле.
Таїнство шаф, розкіш будуарних трюмо, вишуканість ліжок з балдахіном - це головні символи спальні у вінтажному стилі.

Дзеркала з потрісканою позолотою, свіжі квіти у фарфорових вазах, високі абажури та велика кришталева люстра завершать оформлення та візуально розширять кімнату, даючи простір світлу та повітрю.

Детали и аксессуары позволяют создать завершенную картину винтажного интерьера.
Деталі та аксесуари дозволяють створити завершену картину вінтажного інтер'єру.

Кухня-їдальня

Головною родзинкою вінтажної кухні є світлий буфет зі скляними «віконцями», з яких кокетливо «дивляться» світлі тарілочки із золотистими обідками та розписний чайний сервіз.

Сказочный буфет с прозрачными окошками с обилием фарфоровой посуды является лучшим отображением винтажной эстетики.
Казковий буфет з прозорими віконцями з великою кількістю фарфорового посуду є найкращим відображенням вінтажної естетики.

На обідньому столі як декор можна розстелити бавовняну щільну скатертину з квітковим принтом і розставити в невеликих вазах свіжі квіти і розкласти фрукти. Побутову техніку найкраще заховати в шафки або задекорувати під загальний стиль, щоб вона не видавала «вік» інтер'єру.

Бытовую технику лучше задекорировать, дабы не нарушать гармоничную винтажную стилистику.
Побутову техніку краще задекорувати, щоб не порушувати гармонійну вінтажну стилістику.

Вітальня

Акцент у вітальні найкраще зробити тільки один – він може виражатися у великому дивані, з щільною оббивкою та різьбленими ніжками, зворушеними патиною, або ж у каміні з великим дзеркалом над ним та антикварними статуетками на ньому.

Добавить интересные акценты в дизайн поможет атмосферный камин или антикварный бархатный диван.
Додати цікаві акценти у дизайн допоможе атмосферний камін чи антикварний оксамитовий диван.

У вітальні як ніколи важливо дотримуватись симетрії – однакові крісла з боків софи, портьєри з прихватами та симетричні джерела освітлення – це якась данина класичному стилю, схожому вінтажу.

Главным аспектом при создании винтажного интерьера является симметрия о всех возможных проявлениях.
Головним аспектом при створенні вінтажного інтер'єру є симетрія у всіх можливих проявах.

Ванна кімната

У просторій ванній кімнаті вінтаж розкриває себе у всій красі. "Королевою" в інтер'єрі виступає велика ванна на вигнутих позолочених або бронзових ніжках, розташована в центрі приміщення.

Главной героиней винтажного дизайна выступает роскошная ванна с позолотой и резными деталями.
Головною героїнею вінтажного дизайну виступає розкішна ванна з позолотою та різьбленими деталями.

Як декор можуть виступати численні полички з розкладеними на них махровими рушниками, ароматизаторами у вигляді мішечків із засушеними квітами і натуральними мочалками, а також плетені кошики для білизни та світлі дзеркала в дерев'яних рамках. Сантехніка для вінтажної ванни зазвичай виготовляється з бронзи або латуні – так вона набуває витонченої краси зістареного металу.

Винтажную ванную комнату невозможно вообразить без бронзовых деталей, лутанных крючков и изысканных зеркал.
Вінтажну ванну кімнату неможливо уявити без бронзових деталей, латунних гачків та вишуканих дзеркал.

Вінтажний інтер'єр розкриває себе в розмаїтості світла і простору - старовинні дзеркала відображають ніжні меблі, свіжі квіти пахнуть в витончених вазах, кришталева люстра грає прозорими відблисками, а м'який диван з накинутим пухнастим пледом так і манить альбоми або перебираючи прикраси, що лежать у вишуканих скриньках.

Открытые пространства, обилие света и уюта побуждают ценителей создавать эстетику винтажа, как дань вечной классике.
Відкриті простори, розмаїття світла і затишку спонукають поціновувачів створювати естетику вінтажу, як данина вічній класиці.