Все частіше ми можемо чути таке словосполучення як «замки на міжкімнатні двері», і при цьому не розуміти, у чому їхній зміст і для чого вони потрібні. Адже спочатку замок створювався для того, щоб не пускати чужих у свій будинок чи інше приміщення. В принципі, це й сьогодні не втратило, а то й набуло ще більшої актуальності. Разом з тим, виникла потреба і в тому, щоб зачиняти двері та всередині приміщення. Наприклад, офісу, будинку чи навіть квартири. Адже кожному з нас, потрібен особистий простір, або іноді просто хочеться побути наодинці. Також міжкімнатні замки будуть особливо актуальними, коли в одній квартирі мешкає на підселенні кілька людей по різних кімнатах. А це ще й питання безпеки.

Замок врізний Avers 0223/60 нікель (Китай), фото 1

У будь-якому випадку все це говорить про те, що до такого рішення, як купити замок для міжкімнатних дверей, потрібно підійти з певною часткою відповідальності. І розуміти, що в даному випадку важливі не лише його функціональність чи зовнішній вигляд, а й насамперед якість. Тому купувати замки на міжкімнатні двері, втім, як і будь-які інші, потрібно тільки в офіційних і сертифікованих продавців. По-перше, це питання безпеки. А по-друге, гарантія того, що вам не доведеться за кілька місяців знову витрачатися на те, щоб купити новий замок для міжкімнатних дверей.

Особливості міжкімнатних замків

Не складно здогадатися, що природно міжкімнатні замки багато в чому відрізняються від тих, що призначені для вхідних дверей. І це не мінус, а точніше їхній плюс. Адже все у цьому світі має своє значення. А також приносить багато вигод, якщо використовується за призначенням. Ну а головними перевагами, якими мають замки на міжкімнатні двері є:

  • Компактні розміри, завдяки чому, цей механізм не обтяжує двері, які іноді можуть бути дуже хисткими.
  • Вони дуже прості у встановленні. Тому їх надійний монтаж може здійснити навіть людина, яка не має в цьому досвіду. Адже для того, щоб встановити замок для міжкімнатних дверей, іноді може знадобитися зробити буквально 2-3 отвори.
  • Ну і звичайно ж, не може не тішити і доступна ціна на міжкімнатні замки, яка може бути в рази нижчою, ніж на потужніші аналоги.

Види замків для міжкімнатних дверей

Це тільки на перший погляд, може здатися, що більша увага приділяється вхідним дверям. Адже у них дуже відповідальне завдання – захистити будинок від сторонніх. Але, якщо придивитися, то можна побачити, що замки на міжкімнатні двері представлені у величезній різноманітності. Адже тут існує не лише велика кількість їх модифікацій, а й дизайнів. Оскільки йдеться про квартиру або будинок, у яких кожна кімната може бути виконана у різних стилях. Відповідно, і замок для міжкімнатних дверей повинен відповідати їй своїм зовнішнім виглядом. Ну а що стосується їхньої функціональності, то ви зможете вибрати з такого асортименту.

  1. Клямки. У деяких випадках нема потреби закривати двері на ключ і питання захисту майна не варто. Головне, щоб вони спонтанно не відкривалися. Відповідно, такі міжкімнатні замки – це ручка з язичком.
  2. Провертаються. Одні з найпопулярніших у своєму роді. Зовні вони виглядають як кругла ручка, повертаючи яку в той чи інший бік, ви можете відкривати або закривати двері. У середині є серцевина. З зовнішнього боку для ключа, а з внутрішнього передбачена клямка.
  3. Врізні міжкімнатні замки. Їхня головна перевага – це, звичайно ж, непомітність механізму, практичність, та презентабельний зовнішній вигляд завдяки ручці різного дизайну. Головна їхня відмінність від вхідних – більш делікатні розміри робочого механізму.
  4. Для розсувних дверей. Така система дверей передбачає відповідні типи замків. Які сьогодні також існують і у вас є з чого вибрати
  5. Магнітні замки для міжкімнатних дверей. Справжнє ноу-хау. Вони механіка замінена на магніт. А замість ригеля, що висувається, магнітна пластина, яка контактує з такою ж закріпленою на лутці.

Як бачимо, кожен знайде ідеальний для себе варіант, а якщо виникнуть труднощі з вибором завжди можна звернутися за допомогою до професіоналів.