Якщо ви — власник однокімнатної квартири, то до вибору віконних конструкцій, дверей і вікон, потрібно підійти з особливою ретельністю.

Одна кімната виконує функції вітальні, спальні та дитячої кімнати одночасно, тому при виборі склопакетів потрібно врахувати наступні моменти:

  1. Вид опалення (центральне або автономне).
  2. Площа кімнати, товщина стін.
  3. Шумне або тихе місце розташування квартири (впливає на вибір товщини профілю та кількості камер для шумоізоляції).
  4. Розташування вікон на сонячній стороні або в тіні (впливає на вибір спеціального прозорого сонцезахисного скла).
  5. Для припливу повітря потрібно вибирати фурнітуру з функцією зміщення стулки, для уникнення протягів — комбінацію глухих і секцій, що відкриваються.
  6. За наявності дітей потрібно встановлювати віконні ручки із ключиками.
  7. Наявність кондиціонера. Слід врахувати встановлення вікна таким чином, щоб була можливість обслуговувати кондиціонер (правильно вибрати вид вікна з стулкою, що відривається, до кондиціонера – у разі відсутності балкона).

За наявності балкона в кімнаті або на кухні потрібно правильно підібрати балконний блок з огляду на те, утеплений балкон чи ні, тепле або холодне скління. За бажання мати більше доступу повітря конструкцію вікна в балконному блоці можна зробити як поворотно-відкидну, так і з двох частин, де одна половинка відкривається, а друга — глуха.

Особливу увагу потрібно приділити вибору вікна чи дверей на кухню, тому що кухня – місце виникнення перепадів температур, підвищеної вологості та забруднення. Тому вікна повинні допомагати у боротьбі з конденсатом та забезпечувати легкий догляд за ними.

Необхідно врахувати такі моменти:

  1. Забезпечує якісну вентиляцію внаслідок застосування системи віконного провітрювання за допомогою відповідної фурнітури та/або клапана припливної вентиляції. Частково питання можна вирішити за допомогою витяжки.
  2. Забезпечення підвищеної теплоізоляції скла із застосуванням ширшого профілю та 2-камерних склопакетів.

Тому правильний вибір, коли двері гармонійно поєднуються з функціональною частиною кімнати або квартири. Застосування зазначених рекомендацій дозволить швидко видалити вологе та тепле повітря та зробить різницю температур на поверхні скла та в приміщенні менше для запобігання утворенню конденсату. Більш зручний вигляд конструкцій – дві стулки, що забезпечать більш легкий догляд і більший приплив повітря.

Підвіконня в кімнаті та на кухні можна використовувати як робочу зону, тому потрібно звернути увагу на цей момент при оформленні замовлення. Великий вибір віконних покриттів дозволить вибрати найбільш придатні для декору вашої єдиної кімнати.

З огляду на зазначені рекомендації однокімнатну квартиру за допомогою правильно вибраних конструкцій можна візуально збільшити, зробити комфортною та затишною.