У цій статті поговоримо про вибір електром'ясорубки для домашнього використання. При виборі ви матимете великий діапазон цін: від 30 до 600 доларів.

Вибір оптимального варіанта завжди полягає в пошуку золотої середини, щоб підібрати функціональну та досить якісну модель.

Тож звернути увагу вибираючи електром'ясорубку?

Бюджетна електром'ясорубка, менше ніж 60 доларів, має лише дві проблеми: бідна комплектація і не найкраща якість матеріалів.

Розкладемо все по поличках і ви зрозумієте, що справді вимагає вашої уваги.

Потужність

Є м'ясорубки, в яких максимальна потужність доходить до 3500 Вт. Але така потужність для побутових потреб зовсім не обов'язкова. Наприклад, щоб приготувати фарш для пельменів або котлет цілком вистачає потужності 1500 Вт - 2000 Вт. Такої потужності достатньо, для перемелювання хрящика або навіть невеликої кісточки м'ясорубки точно впоратися.

Слід розуміти, що заявлену потужність 2000 Вт м'ясорубка не видає весь час. Це максимальна потужність, на яку вона здатна під навантаженням, коли м'ясо не дуже високої якості: багато сполучних тканин, хрящів, кісточок.

У поодиноких випадках двигун може блокуватися, щоб не згоріти. Тому часто максимальну потужність ще називають - потужністю блокування мотора.

При покупці не полінуйтеся запитати у консультанта, щоб такий захист у м'ясорубки був і він відключався при перегріві або якщо щось заважає їй працювати.

Для звичайної домашнього перероблення м'яса вистачає і меншої потужності.

Тому - не женіться за максимальною потужністю м'ясорубок 1500 - 2000 Вт. цього цілком достатньо для 90% побутових потреб.

Метал або пластик

Більшість побутових м'ясорубок, всередині під кожухом корпусу, шестерні пластикові. Це виправдано. Сучасні матеріали можуть бути міцними і стійкими до зносу навіть з незвичних для нас матеріалів.

У м'ясорубках використовують якісний та міцний полікарбонат. Його використання позбавляє власника м'ясорубки необхідного металевим деталям догляду, а також робить роботу м'ясорубки набагато тихіше і м'якше.

А ось на що дійсно необхідно звернути увагу, якщо ми говоримо про матеріали, так це з'єднання шнека з валом двигуна. У цьому місці рекомендуємо вибирати з'єднання метал - метал.

Виробники чудово знають місця особливих навантажень і здебільшого саме металевим ці з'єднання роблять. Ну а ви дивіться, тому що все ж таки зустрічаються моделі з пластиковими з'єднаннями.

Бажано: металеве з'єднання шнека з валом двигуна. Ніж — звичайно має бути зі сталі. І краще якщо він буде кованим і самозаточуючим.

Комплектація м'ясорубки

Стандартна комплектація :

  • ніж
  • дві решітки з отворами різного діаметру, для різного фаршу
  • лоток

У дорожчих моделях додатково :

  • насадки для домашньої ковбаси
  • терки для овочів
  • насадки для шатківниці
  • насадки-соковитискачі

І ось тут, вирішіть для себе – наскільки це вам потрібно. Згідно з моїм досвідом – далеко не кожна домогосподарка цими насадками користується. Але можливо вам все це і знадобиться.

Комплектація електром'ясорубки

Реверс у м'ясорубці

Незамінна функція для якісної м'ясорубки. Це дозволить вам провернути фарш назад. Наприклад, якщо необхідно прочистити м'ясорубку, допомогти їй впоратися зі складним шматком м'яса, ви просто активуєте цю функцію і шнек обертається назад, повертаючи "незручний" шматок у вихідне положення.

Особливо ця функція корисна для малопотужних м'ясорубок – 500 – 800 Вт. Відповідно, для м'ясорубок потужністю 3000 – 3500 Вт. реверс вже не такий потрібний. Потужності м'ясорубці вистачить упоратися з будь-якою складністю.

Продуктивність

Це те, наскільки швидко м'ясорубка справляється з м'ясом багато в чому залежить від її потужності.

Виробники люблять завищити параметри продуктивності та великими цифрами написати це на упаковці. Наприклад, 3 кг м'яса за хвилину. Не поспішайте вірити цій інформації.

Насправді зав'ялена продуктивність далека від фактичної. Але наскільки це важливо на звичайній кухні? Думаю ви знайдете додаткові 2-3 хвилини, для того щоб переробити пару кілограм м'яса.

Окрім потужності на продуктивність ще впливають:

  1. Довжина шнека.
  2. Діаметр отворів диска
  3. Якість м'яса

Неочевидне, але важливе: відстань від столу до шнека.

Зазвичай ця висота варіюється від 10 до 15 - 16 сантиментів. Співвіднесіть цей розмір з тим посудом, який ви зазвичай використовуєте при підготовці фаршу. Вона має без проблем поміщатися у цій відстані.

Це вирішувана проблема, але все ж таки зручніше буде якщо відстань вище.

Отже, у цій статті я зібрав, коротко описав, найважливіші моменти, які ви повинні знати при виборі м'ясорубки. Якщо інформація для вас була корисною, не полінуйтеся віддячити лайком та репостом.