Правильно підібраний ігровий ноутбук може вивести ігровий процес на нову висоту - блискавична частота кадрів, глибокий звук та захоплююча графіка дадуть відчуття повного занурення.

Але, як і вимоги самих ігор постійно зростають, так і змінюються параметри сучасних пристроїв, тому вибір ідеального ноутбука потребує глибокого розуміння ключових параметрів.

Фахівці онлайн-магазину побутової техніки та електроніки Стілус розповіли про основні фактори, які необхідно враховувати під час виборів, а також назвали оптимальні моделі ігрових ноутбуків. На сайті магазину можна придбати ігровий ноутбук провідних брендів за доступною ціною.

Ігровий ноутбук

Ключові параметри ігрового ноутбука

  • Продуктивність та технологічність. Для безперебійної роботи в іграх варто віддавати перевагу більш високопродуктивним процесорам, наприклад, Intel Core i7 або AMD Ryzen 9. Також потрібна спеціалізована відеокарта з великим об'ємом VRAM. Відмінними варіантами є графічні процесори NVIDIA GeForce RTX або AMD Radeon RX.
  • Дисплей. Для отримання чіткого зображення потрібен дисплей з роздільною здатністю щонайменше Full HD (1920x1080). Вищі дозволи, такі як QHD (2560x1440) або 4K (3840x2160), ідеально підходять для топових ігор. Плавність ігрового процесу залежить від частоти оновлення. Що цей показник, то краще (120 Гц і від). Наприклад, як у ASUS ROG Zephyrus Duo 16 із дисплеєм 240 Гц.
  • Система охолодження. Для геймерського ноутбука дуже важливими є сучасні механізми охолодження. Наприклад, Acer Predator Helios 300 оснащений системою охолодження, що добре зарекомендувала себе.
  • Час автономної роботи. Для тривалих ігрових сесій далеко від розеток підійдуть ноутбуки зі збільшеним часом автономної роботи. Один із відмінних варіантів – ноутбук MSI GS66 Stealth.
  • Довговічність та зручність клавіатури. На міцність ноутбука та його довговічність також впливає і якість збирання. Один із міцних ноутбуків, який витримає тривалий період високих навантажень – Lenovo Legion Y740. Для ігрової естетики та функціональності необхідна і клавіатура з RGB-підсвічуванням на кожну клавішу, як, наприклад, HP Omen 15.
  • Можливість модернізації. Деяким геймерам важливо мати можливість проводити модернізацію. У такому випадку потрібно вибирати ноутбуки з доступними слотами для оперативної пам'яті та накопичувачів, наприклад, як Dell Alienware Area-51m R2, який поєднує потужність стаціонарного комп'ютера у форматі ноутбука.

Якщо важливо вибрати оптимальну модель з високою продуктивністю, але без зайвих витрат, можна придивитися до ноутбука ASUS TUF Gaming A15. Надійна модель з відмінною швидкістю та стабільністю роботи.

Детально ознайомитися з характеристиками кращих ноутбуків провідних виробників можна на сайті онлайн-магазину Стілус. Тут можна знайти як флагманську модель, так і надійний пристрій за доступнішою ціною, але з не менш вражаючими характеристиками.