Критерії обрання ліжка

Людина проводить уві сні третину життя, тому обрання двоспального ліжка має бути виваженим та продуманим за декількома показниками. Якщо ви хочете обрати гарний варіант, який повністю задовольнить вас та прослужить багато років, тоді зверніть увагу на наступні характеристики:

  1. розміри ліжка – для двох людей середньої комплекції та зросту ідеальним буде ліжко довжиною 200 см (ноги не будуть звисати з краю) та шириною 140-160 см (можна буде розставляти лікті, крутитись уві сні, не заважаючи одне одному);
  2. ергономічна форма – моделі традиційної прямокутної форми є оптимальними, адже їх зручніше розмістити у приміщенні, підбирати під них матраци, постільну білизну, інші елементи;
  3. каркас – гарним сучасним варіантом є ліжко з ламелями, такими поперечними балками, які забезпечують міцність основи, добру підтримку хребта та сприяють нормальній циркуляції повітря;
  4. наявність спинки – ліжко з твердою спинкою ідеально підходить, тому що на ньому ви зможете не тільки спати, але й проводити час за читанням цікавої книги;
  5. стиль – за дизайном та кольоровим оформленням ліжко має поєднуватись з іншими елементами та кольорами у кімнаті – стінами, стелею, підлогою тощо.

Важливість підйомного механізму та ящику для білизни

Сучасні конструкції ліжка передбачають наявність у ньому підйомного механізму. Він надає доступ до внутрішнього контейнеру, який можна використовувати для зберігання постільної білизни, одягу, інших речей. Це дозволить розвантажити шафу та звільнити трохи простору для інших елементів.

Підйомний механізм має бути зручним та не потребувати значних зусиль для доступу до внутрішнього контейнеру. Саме тому варіанти з газовими амортизаторами активно витісняють механічні механізми на пружинах та петлях. З розкладанням такої моделі зможе впоратись навіть дитина.

Сам внутрішній короб виготовляють з міцних зносостійких матеріалів, які витримують механічні навантаження, температурні коливання, надмірну вологість. Всередині такого контейнера речі та постільна білизна будуть надійно захищеними від пошкоджень. Також конструкція має оберігати предмети у ній від накопичення пилу та бруду.

Обираючи ліжко враховуйте власні антропометричні параметри, стан опорно-рухового апарату. Людям з проблемами роботи хребта краще обирати моделі з жорстким матрацом. Такий варіант забезпечить підтримку спини, дозволить розвантажити м’язи та рівномірно розподілити навантаження на різні відділи хребта. Тому перед придбанням ліжка можете проконсультуватись не тільки з меблевим спеціалістом, але й з лікарем-ортопедом.

Джерело: сайт snite.ua