Раніше розетки та вимикачі сприймалися як непривабливі деталі інтер'єру, які мають бути максимально непомітними. Сучасний підхід до оформлення інтер'єру докорінно змінив цю концепцію. Великі виробники почали випускати дизайнерські розетки та вимикачі з незвичайним та дуже стильним оформленням. Такі елементи більше не хочеться ховати. Вони стають такою самою гармонійною частиною простору, як предмети декору. Розетки та вимикачі продовжують загальну лінію інтер'єру, а іноді навіть допомагають розставляти акценти у кімнаті.

Перегляньте приклади дизайнерських рішень на сайті «Магазина розеток» https://magazin-rozetok.com.ua/. Завдяки величезному асортименту можна підібрати вдале рішення для будь-якого інтер'єру. Як не загубитися серед такого розмаїття та вибрати саме те, що потрібно? 

Розетки та вимикачі для інтер'єру

Як вибрати дизайнерські розетки та вимикачі під стиль інтер'єру?

Дизайн розеток та вимикачів має відповідати концепції інтер'єру. Для цього варто звертати увагу на їхнє оформлення, декор, форму та відтінок. Ось кілька універсальних порад для різних інтер'єрів.

Сучасні стилі: мінімалізм, сканді, хай-тек.

Їхні основні риси: простота, мінімум декору та функціональність. Для цих стилів чудово підійдуть пристрої з геометричним корпусом, чіткими гранями та гладкими поверхнями без будь-яких додаткових деталей. Відтінки переважно ахроматичні: чорні, сірі та білі. Для стилю хай-тек можна підібрати європейські розетки та вимикачі з елементами зі скла та металу. У скандинавському стилі будуть чудово виглядати натуральні матеріали, наприклад, деревина. Відмінні рішення для сучасного інтер'єру можна знайти в колекціях таких брендів як Schneider Electric, Merten і Legrand.

Вимикачі в інтер'єрі біля каміна

Класика та неокласика

До їх канонічних рис відносяться: чітка симетрія, витончений декор та благородні відтінки без зайвих контрастів. Для цих стилів добре підійдуть розетки і вимикачі круглих і овальних форм або квадратні і прямокутні варіанти з кутами. Як декор можуть використовуватися окантовки золотих або сріблястих відтінків, візерунки рослинної та квіткової тематики. Чудові класичні вимикачі та розетки пропонують бренди Merten та Berker.

Прованс, кантрі та етнічні стилі

Такий інтер'єр втілює у собі витончену атмосферу французького села, американського ранчо чи певної етнічної культури. Найбільш гармонійним доповненням стануть розетки та вимикачі з елегантним та при цьому ненав'язливим дизайном. Вибираючи відповідне рішення, варто звертати увагу на моделі приглушених відтінків з мінімалістичними формами без гострих кутів та акцентних граней. У дизайні таких виробів можуть бути кольорові контрасти, але вони повинні бути ненав'язливими і м'якими, наприклад, поєднання кремового і приглушеного коричневого відтінку або молочного та оливкового кольорів. Моделі у цьому стилі є в колекціях німецького бренду Jung, виробників Berker та Schneider Electric.

Як вибирати вимикачі та розетки за функціоналом?

Електричні розетки та вимикачі за типом монтажу можуть бути вбудовуваними та накладними. Якщо ви хочете, щоб ці елементи стали акцентами в інтер'єрі, краще вибирати виразніші накладні моделі.

Щодо розеток, додаткових можливостей у них небагато. Зазвичай вони обмежуються типом конструкції: звичайна відкрита або з кришкою для приміщень з високою вологістю.

Чорні розетки та вимикачі в інтер'єрі

Асортимент вимикачів різноманітніший. За способом управління вони бувають:

  • Клавішними – це найпростіший тип з однією, двома або трьома клавішами. Світло вмикається та вимикається натисканням на верхню або нижню частину клавіші.
  • Кнопкові. Принцип роботи схожий на попередній варіант, але виглядають такі моделі ефектніше. Як і клавішні моделі, кнопкові вимикачі універсальні та гармонійно виглядають у будь-якому інтер'єрі.
  • Дімери з регулятором. На корпусі таких моделей є поворотний вентиль, за допомогою якого можна регулювати яскравість світла.
  • Поворотні. Вони мають невелику поворотну ручку, яка виступає над корпусом. Такі моделі відмінно підходять для інтер'єрів у стилі ретро чи класика.
  • Сенсорні. Замість механічних перемикачів вони мають сенсорну панель з невеликим дисплеєм. Це ідеальний вибір для хай-тек стилю.

Розетки та вимикачі у світлому інтер'єрі

У вимикачів також можуть бути додаткові функції: таймер, підсвічування, можливість керувати кількома лампочками одночасно.