Наближається пора літнього відпочинку. Поїздки на дачу, релакс у саду і ніяких росіян! А от без чого не обійтися, так це без крісла-кокона. Цей предмет меблів чудово підійде для розташування в затінку в саду, на подвір’ї чи навіть у вітальні. У крісла-кокона є багато переваг порівняно зі звичайним кріслом. По-перше, його можна використовувати і як гойдалку, і як зручне місце для релаксу. А по-друге, воно виглядає дуже стильно та стає чудовою прикрасою будь-якого інтер’єру. Існують різні типи крісел-коконів, тому можна знайти варіант на будь-який смак. Наприклад на сайті bonro.ua/dim-i-sad/hoidalky-kokony магазину Bonro є крісла різного формату та розміру. Можна підібрати вдале рішення для будь-якої статури та типу відпочинку.

Крісло-кокон в саду

За якими критеріями вибирати крісло-кокон?

Пропонуємо коротенький чек-ліст, який допоможе вибрати ваше ідеальне крісло-кокон. Щоб модель підійшла вам за всіма параметрами, важливо звертати увагу на такі фактори:

  1. Спосіб кріплення. Існує два типи крісел-коконів: з кріпленням на стелі та з мобільним металевим каркасом. Крісла, що кріпляться до стелі компактніші. Якщо ви твердо впевнені, що у крісла буде лише одне постійне місце розташування і ви не захочете його переміщати, можна вибрати варіант зі стельовим кріпленням. Перевага переносних моделей в тому, що вони швидко адаптуються до ваших планів. Такі крісла можна ставити на терасі, а потім виносити у садок чи навпаки, вносити до будинку.
  2. Вантажопідйомність. Цей параметр показує, яку вагу може витримати крісло. Краще вибирати варіанти, які витримують 120 кг і більше. Таке крісло буде комфортним для однієї людини та чудово витримає, якщо ви вирішите ненадовго влаштуватися в ньому удвох.
  3. Форма крісла. Класичний і один з найзатишніших варіантів – це яйце. Таке крісло можна вистилати подушками чи ковдрами, тому в ньому дуже зручно відпочивати. Воно може бути виконане й у в формі півкулі, гнізда з прямокутним дном, гамака чи навіть звичайного крісла зі спинкою.

Також варто звертати увагу на матеріал, з якого зроблене крісло. Це може бути рогожка, пластик чи навіть метал. Орієнтуватись варто на свої естетичні та тактильні вподобання. 

Крісло-кокон підвішений на дереві

Де найкраще встановити крісло-кокон? 

Цей різновид садових меблів ідеально підходить для релаксації. Щоб ваш відпочинок був максимально зручним важливо вибрати найбільш вдале місце для розміщення крісла. Ось кілька практичних варіантів:

  • Тераса біля будинку. Якщо ви полюбляєте насолоджуватись ранковою чашкою кави на вулиці, крісло на терасі для цього чудово підійде. Поряд з ним можна розмістити невеликий плетений столик – вийде стильний та зручний тандем.
  • Зона барбекю. Підвісне крісло дуже гармонійно доповнить цю область для відпочинку з друзями та близькими.
  • Затінена місцинка саду. Полюбляєте читати на природі чи насолоджуватись красою свого саду та релаксувати? Тоді варто розмістити крісло саме в саду, доповнивши його невеликим тентом для захисту від сонця та дощу. 

Крісло-кокон на терасі

Важлива перевага крісла-кокона в тому, що воно прекрасно поєднується з іншими садовими меблями. А значить, зону відпочинку можна буде доповнити плетеними стільцями, диванчиками чи навіть підвісними кріслами різного дизайну та форми.