Проблеми з опорно-руховим апаратом починають переслідувати нас у ранньому віці. Сучасна медицина наголошує на профілактиці захворювань, тому розроблено безліч ортопедичних виробів, які будуть корисні при лікуванні хвороб кістково-м'язової системи.

Дівчина спить в автобусі, прикривши очі маскою для сну

Які бувають ортопедичні вироби

Щоб досягти позитивного результату, важливо використати сертифіковані товари. Тому купуйте їх у спеціалізованих торгових точках або замовте через інтернет-магазин ортопедичної продукції . До популярних товарів відносять:

  1. Ортопедичні устілки – спеціальні вкладки з рельєфною структурою. Устілки для дітей сприяють правильному формуванню стопи, спортивні – знизять тиск на зв'язки, фіксують стопу.
  2. Бандаж із медичного трикотажу для надійної фіксації черевної стінки та пахвинного кільця використовується до та після операцій, при травмах.
  3. Ортопедичне взуття. Завдяки анатомічній конструкції дозволяє уникнути деформації суглобів пальців, збільшення кісточки. Зменшує набряклість, знижує ймовірність розвитку варикозу, поздовжнього та поперечного плоскостопості.
  4. Корсет для лікування сутулості та сколіозу у дітей та дорослих. Підтримує хребет у потрібному положенні, розвантажує м'язи, стабілізує корпус.
  5. Шийний комір, що фіксує, допоможе при травмах, кривошиї, міозитах і невралгіях шиї, остеохондрозі та м'язовій дистрофії.
  6. Ортопедичні подушки для сну, подорожей допоможуть позбутися хропіння, болю в шиї, спині, запаморочення. Подушки для вагітних та годуючих подарують додатковий комфорт.
  7. Ортопедичні матраци забезпечать повноцінний відпочинок та правильне положення хребта завдяки конструкції з точковою еластичністю.
  8. Ортез - виріб для відновлення рухової функції суглобів. При вродженій дисплазії у дітей використовують ортези на кульшовий суглоб.
  9. Бандажі для суглобів – фіксатори на зап'ястя, лікоть, плече, коліно. Вирізняють еластичні, середньожорсткі та жорсткі для часткового або повного знерухомлення.
  10. Компресійні вироби допоможуть під час лікування варикозу. Трикотаж має масажний ефект і сприяє нормалізації кровообігу.

Обмотана рука бандажем

Ортопедичні вироби є незамінними при профілактиці, реабілітації. Вони допоможуть вилікувати хворобу на ранніх стадіях, позбавляють болю, втоми та забезпечать комфорт.