Війна змінила життя кожного українця. Ці зміни настільки глобальні, що вони торкнулися абсолютно всіх, починаючи від дрібних побутових звичок до умов життя. Більшість моїх знайомих вважають, що якщо ти не втратив будинок, кохану людину або сам не потрапив під обстріл, скаржитися на життя тобі не можна. Адже будь-яка скарга здаватиметься дрібною, несуттєвою і якоюсь неетичною стосовно справді постраждалих людей. Довгий час я так думала. А потім зрозуміла, що говорити таки треба. Інакше стрес просто зʼїсть зсередини і не залишиться сили абсолютно ні на що.

Тому я розповідаю вам про мою проблему та її несподіване рішення за допомогою AirPods Max – моїх навушників, куплених ще до початку війни.

Руда дівчина в навушниках AirPods Max

Працювати стало набагато складніше. Я займаюсь дизайном інтерʼєрів. До війни ця робота здавалася мені білш творчою, заснованою на натхненні. Але тепер у мене більше немає можливості працювати в затишному офісі в Харкові, і я розумію, що на першому плані в моїй роботі все ж таки стоїть концентрація. Які б круті ідеї не народжувалися в голові, перенести їх в електронний формат не вийде, якщо тебе постійно оточує натовп, що шумить. Знайти тихе і зручне місце сьогодні неможливо. Доводиться шукати інших шляхів розв'язання проблеми. Я пробувала беруші, але в них недостатнє шумопридушення.

Пробувала звичайні вакуумні навушники, але це теж не надто допомогло. Щоб вкладки заглушили навколишній звук, потрібно слухати саме пісні. А голос мене завжди відволікає.

Красиві та потужні AirPods Max

І тоді я скуштувала свої AirPods Max. Раніше я ними не надто користувалася, тому що вони великі та постійно відкривати одне вухо, коли до тебе звертаються, незручно. Але у нинішній ситуації вони стали справжнім порятунком. Пояснюю чому:

  • Амбушюри тут досить щільні, тому вони самі собою добре блокують навколишній шум, навіть якщо ти нічого при цьому не слухаєш.

  • Дужки та амбушюри зроблені дуже якісно. На відміну від вкладок і тих же берушів AirPods Max не заважають і не тиснуть. Вже за кілька хвилин їх просто перестаєш помічати.

  • За рахунок відмінного шумозаглушення самих навушників необовʼязково включати саме пісні, щоб заглушити навколишній світ. Достатньо звуків природи чи інструментальної музики. Мені це ідеально підходить.

  • Навушники мають так званий «Прозорий режим», в якому можна вимкнути це шумозаглушення. Натискаєте кнопку та знову чуєте все, що відбувається навколо. Я цим режимом не особливо користуюся, але добре, що він взагалі є.

    AirPods Max синього кольору в руках

Після таких приємних та трохи несподіваних відкриттів розумієш, наскільки все відносно. Навіть, на перший погляд, непридатну для роботи обстановку можна змінити, якщо докласти небагато зусиль.