Будівельні роботи – це затяжний та важкий процес. Якщо ви плануєте будувати будинок самостійно, потрібно бути готовим до складнощів з доставкою будматеріалів, підвозом піску та щебеню, вивозом землі та будівельного сміття з ділянки. Зазвичай, доставку матеріалів замовляють у продавця, а для вивезення сміття наймають окрему організацію. Але є й альтернативний варіант – можна самостійно орендувати самоскид, вирішивши в такий спосіб відразу цілу купу проблем і заощадивши на оплаті послуг.

Самоскид червоного кольору з нахиленим кузовом

Плюси та мінуси оренди самоскида

Сучасні самоскиди випускають у різних модифікаціях. Окрім величезної спецтехніки для транспортування понад 20-30 тонн вантажу є і компактні машини вантажністью до 2 тонн, які добре підходять для будівництва. Такий самоскид буде корисним у різних видах робіт:

  • Вивезення землі після розробки котловану під фундамент. Це особливо актуально, якщо ви робите монолітний фундамент типу утепленої шведської плити.
  • Вивіз будівельного сміття, що залишається після знесення старої будівлі.
  • Підвіз сипких матеріалів: піску, щебеню.
  • Доставка будівельних матеріалів. Самоскид можна використовувати як звичайну вантажівку для доставки газоблоків, цегли, СІП панелей та будь-якого іншого матеріалу.

Орендувавши спецтехніку, ви суттєво заощадите на оплаті доставки та вивезення. Єдиний нюанс, який слід врахувати – з самоскидом треба вміти поводитися. Якщо у вас такого досвіду немає, доведеться замовляти послуги професійного водія.

Оренда самоскида бу

За якими параметрами вибиратиме самоскид?

Дуже важливо вибрати відповідний за всіма параметрами самоскид. Від цього залежить як зручність користування, а й економія бюджету. Адже чим більша вантажність та функціональність самоскида, тим дорожче він коштує.

Потрібно звертати увагу на такі критерії:

  • Вантажність. Усі самоскиди ділять на малі (до 2 т), середні (2-10 т), важкі (10-30 т) та надважкі (понад 30 т). Для домашнього будівництва зазвичай вибирають малі та середні.
  • Напрямок вивантаження. Є задній, бічний та тристоронній тип розвантаження кузова. Найзручнішими вважаються самоскиди з тристороннім розвантаженням, але й коштують вони дорожче.
  • Форма кузова. Він може бути прямокутним, у формі напівеліпса, корита, совка та ковша. Напівеліпс і корито відмінно підійдуть для перевезення сипких матеріалів. Але якщо ви плануєте возити і пісок із щебенем, і цеглу, варто вибирати універсальний прямокутний кузов.

Орендуючи спецтехніку, дуже важливо переконатися в її справності і хорошому технічному стані.