24 лютого життя кожного українця змінилося. Росія принесла до нашої країни війну, смерть та руйнування. У цей тяжкий час несподівано для всього світу, та й для самих українців, з усією своєю силою виявився національний менталітет і наше дивовижне вміння дивитися на світ з гумором і бачити світ крізь похмуру темряву. Ці риси проявляються у всіх сферах життя. Але найкраще їх помітно за прагненням якнайшвидше відбудувати все, що було зруйновано. І ми не просто відновлюємо. Ми робимо ще краще і красивіше, ніж було до війни.

Відновлення зруйнованих будинків

Відновлювати зруйновані війною будинки дуже важко. У цьому процесі мають брати участь не лише будівельні компанії, а й співробітники МНС та спецслужб, які перевіряють будинки перед ремонтом. Будівельні роботи відбуваються у небезпечних умовах, адже ніхто не застрахований від повторних прильотів. Але ця небезпека не впливає на нашу рішучість. Життя в країні продовжується і російським ракетам її не зупинити.

Наперекір війні, ми продовжуємо робити свою країну краще. Наші будівельники не просто відновлюють будинки. Завдяки фасадному декору талановиті фахівці перетворюють будинки, адміністративні будівлі та інші об'єкти на справжні шедеври. На вулицях міст знову з'являються будинки з витонченими цокольними карнизами, молдингами, сандриками, арками та колонами. Подивіться проєкти компанії Grafio-Decor і ви самі побачите, як фасадний декор перетворює будинки та змінює їхнє сприйняття. Він ніби каже всім і кожному, що комфорт і безпечне життя повернуться, а зло, яке проникло в нашу країну, буде знищене.

Для більшості будівель вибирають простий та практичний декор із пінопласту:

  • Молдінг - горизонтальні фактурні планки для обрамлення вікон і міжповерхових поясів.
  • Карнизи. Вони нагадують молдинги, але використовуються для акцентування покрівлі та поділу фасаду на секції.
  • Русти – вертикальні панелі для оформлення кутових областей будівель.
  • Замкове каміння для додаткового декору області вікон або арок.
  • Пілястри – елегантний декор для кутів будівель, вхідних груп та колон.
  • Декоративні консолі, кронштейни та візерунки – такий декор виглядає яскравіше та виразніше, ніж попередні варіанти. Його зазвичай використовують для прикраси будівель із незвичайною архітектурою.

Будівництво під час війни

Забудовники також висловлюють впевненість у завтрашньому дні та у нашій перемозі. Звісно, рівень будівництва знизився, але не впав до нуля. За перші 155 днів війни будівельними компаніями було запущено 40 нових проєктів. Частина з них у західних областях України, частина у Києві, Черкасах та інших містах.

У медійному просторі регулярно з'являється інформація про те, що на нерухомість немає попиту. Насправді це не так. До вересня 2022 року попит на квартири у новобудовах відновився до 25% від довоєнного рівня. З огляду на те, що війна ще не закінчилася, це дуже високий і обнадійливий відсоток.